Josta — drobné ovocie nabité vitamínmi

Nie je to čierna ríbezľa, aj keď sa na ňu podobá. Nie je to egreš, aj keď má podobne osviežujúcu chuť. Josta je medzidruhový kríženec egreša a čiernej ríbezle vyšľachtený v 20. storočí.

prejsť na článok

Trápi vás jesenná choroba? Nazbierajte si jarabinu!

Aj vy vždy na jeseň obdivujete nádherne zafarbené stromy? Jedným z týchto farieb hýriacich stromov je jarabina vtáčia. Okrem oku lahodiacej kráse má však pre nás aj inú hodnotu. Jej plody sú nabité vitamínmi, ktoré majú pre človeka veľa prospešných účinko

prejsť na článok

Ako pestovať egreše

Egreše – drobné, príjemne kyslasté ovocie s vynikajúcim vplyvom na zdravie človeka. Ako egreše sadiť a pestovať?

prejsť na článok

Aké je v skutočnosti lyofilizované ovocie?

Lyofilizované ovocie je typ sušeného ovocia, ktoré je vyrábané pomocou procesu nazývaného lyofilizácia. Lyofilizácia je metóda sušenia, pri ktorej sa ovocie zmrazí a následne sa z neho odstráni väčšina vody vo forme pary, pričom sa minimalizuje tepelná de

prejsť na článok

3 výživné hodiny nabité tých najdôležitejších informácii, ktoré môžu zachrániť aj život

3 výživné hodiny nabité tých najdôležitejších informácii, ktoré môžu zachrániť aj život Teší nás, že okrem príjemného prostredia pre rodinný čas vám môžeme ponúkať aj priestor pre edukáciu. N

prejsť na článok

10 skvelých tipov, ako vaša zelenina a ovocie vydrží dlhšie

Ovocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple

prejsť na článok