Kam na ryby počas vianočných sviatkov

V decembri a období vianočných sviatkov už spravidla prevláda chladné a sychravé počasie, často spojené aj so snežením. K vode chodí stále menej rybárov, keďže počasie je nepredvídateľné. Aktivita rýb, kedy je šanca na úlovok, sa presunula do častí dňa, v ktorých je vyššia teplota. Ide predovšetkým o čas medzi 9:00 a 16:00. V týchto časoch sa ryby vydávajú na lov aj do plytších častí vôd a dokonca sa približujú aj k hladine, kde prúd hromadí drobný hmyz, rastliny či časti stromov. Ideálny lov v tomto období záleží aj od počasia. Najlepší čas na rybačku je v dňoch keď sneží a vzduch sa mierne oteplí. Aj keď tráviť čas pri vode, keď sneží, môže byť nepríjemné. Šanca na úlovok sa však v tomto čase zvyšuje. Aby sme sa priblížili k úspechu počas vianočnej rybačky, veľmi záleží na výbere správneho miesta. Ryby sa v tomto období sústreďujú na najhlbších miestach vôd, čo je pre ne typické v nízkych teplotách.  Môžeme sa však sústrediť aj na teplejšie miesta vodných plôch, na mosty, či miesta, kde je teplejší prúd a schováva sa tam potenciálna potrava, napríklad medzi spadnutými stromami. V zimnom aj vianočnom období je najväčšia istota pri love zamerať sa na dravé ryby. Medzi najobľúbenejšie dravce v zime patria napríklad šťuky či zubáče. Nástrahu, s ktorou sa však vydáte na lov musíte voliť podľa miesta a podľa toho, kde sa ryby v tomto období zdržujú. V prípade, že sa rozhodnete vybrať na dravce, úspešné sú napríklad gumené nástrahy vedené veľmi pomaly v spodnej časti vodných plôch. Na lov zubáčov Vám odporúčame skúsiť napríklad gumené nástrahy Ripper Keitech, ktoré sú tvorené pretiahnutým telom s jemným kopýtkom, ktoré vytvára vibrácie a láka zubáčov k záberom. Ak sú Vaším cieľom aj šťuky, vyskúšajte napríklad woblery 3STAN, ktoré majú dokonalý a dráždivý chod. Sú ideálne na lov šťúk, no lákajú aj iné dravce, napríklad zubáče, ktoré môžu byť počas vianočnej rybačky vďačným cieľom. Zima najmä v minulosti mnoho rybárov odlákala, kvôli nepríjemným, chladným a sychravým podmienkam. V súčasnosti však existuje teplé a oveľa kvalitnejšie oblečenie, ktoré Vás pred chladom ochráni. Ak ste vášnivým rybárom, určite Vám odporúčame sa tieto Vianoce vydať na ryby a objaviť čaro zimnej rybačky.

prejsť na článok

Otváracie hodiny počas Vianočných sviatkov 2022

Koniec roka sa nám opäť neúprosne blíži. Aby sme Vám dali možnosť ešte pred Vianocami dotiahnúť Vaše nedokončené plány, pripájame rozpis dní kedy máte možnosť tovar objednať, aby stihol prísť do sviatkov, prípadne si ho osobne vyzdvihnúť.

prejsť na článok

Otváracie hodiny počas sviatkov 2020/21

Vážení zákazníci, chceli by sme Vás informovať o prevádzke počas sviatkov. Pre viac informácií kliknite sem. The post Otváracie hodiny počas sviatkov 2020/21 first appeared on Solídne parkety.

prejsť na článok

ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE

Milí pacienti a návštevníci zdravotníckeho zariadenia Mediform s.r.o. prajeme Vám : Krásne prežitie vianočných sviatkov a do nového roku veľa šťastia, lásky a porozumenia. Ďakujeme Vám za priazeň a dôveru , ktorú ste nám dali počas uplynulého roku.

prejsť na článok

PREDAJ VIANOČNÝCH MORIAKOV

Spustili sme dopredaj vianočných moriakov v cene 1,80 € / kg živej váhy. Moriak sa predáva živý. V pracovné dni od 7:00 do 14:30 hod. Viac info 0907 320 710 posledných 350 kusov. The post PREDAJ VIANOČNÝCH MORIAKOV appeared first on Poľnohospodárske dr

prejsť na článok

Veselé Vianoce a šťastný Nový Rok 2022!

Koniec roka sa nám nenávratne blíži a my sa chceme poďakovať za ďalší úspešný rok prežitý s Vami! Ďakujeme za dôveru, ktorá nás neustále ženie vpred, aby sme Vám mohli byť každým rokom lepším partnerom. Pripájame kalendár fungovania počas Vianočných sviat

prejsť na článok