Kardamón – to sú malé zelené semenné tobolky, ktoré sa do podoby korenia zomieľajú na jemný prášok. Ten je dôležitou ingredienciou napríklad do kari či garam masála – obľúbených indických korení. Staré civilizácie ho považovali za vzácnosť, nám dnes pripo
Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad
prejsť na článokKORENIE NIE JE LEN VARENIE Korenie a bylinky sú nepostrádateľnými nielen v kuchyni, ale môžete ich netradične využiť aj pre Valentínske raňajky či slávnostnú večeru. Niektoré druhy korenia sú totiž účinnými afrodiziakami, stimulujú krvný obeh a prebúd
prejsť na článokAk si svoj deň neviete predstaviť bez šálky kávy a radi by ste si ju vychutnávali tak, ako vám ju vedia pripraviť len v tej vašej najobľúbenejšej kaviarni, prečítajte si tieto tipy, ktoré vám k tomu môžu dopomôcť. Napokon, chutná šálka kávy hneď ráno môže
prejsť na článokAbyste sa v zime cítili lepšie, prehriali celé telo a zlepšili si náladu, inšpirujte sa našou ponukou korenia a tipov na teplé nápoje či jedlá.
prejsť na článokNapriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš
prejsť na článok