Exotické liečivé rastliny sú stále populárnejšie. Nezabudli ste popri nich na zdravú klasiku – karfiol a brokolicu, ktoré takisto dokážu spraviť pre naše zdravie hotové zázraky?
Karfiol je zdravý, vynikajúco chutí a v našich končinách sa mu darí. Vďaka širokému sortimentu skorých aj neskorých odrôd si môžete dopriať vlastný karfiol po väčšinu roka. Ako pestovať karfiol, a na čo si pritom dať pozor?
prejsť na článokVäčšina uznávaných odborníkov sa zhoduje v názore, že brokolica patrí medzi 10 najzdravších potravín sveta. Dnes nám pán prof. Hričovský prezradí, aké má brokolica účinky, ako by sme ju mali skladovať a zbierať.
prejsť na článokBrokolica je základnou potravinou v mnohých častiach sveta a možno ju nájsť v mnohých populárnych jedlách. Žiaľ, brokolica nepatrí medzi zeleniny, ktoré sa často objavujú na našich tanieroch. To by sa malo zmeniť, a preto si prečítajte 6 dôvodov, pre ktor
prejsť na článokVarenie – Recepty - Zelenina a ovocie Opečený karfiol chutí výborne v kombinácii s kurkumou a karí. Ingrediencie: 500 g karfiolu karí podľa chuti kurkuma podľa chuti 1 lyžica repkového oleja 1 zeler Príprava: Zeler nakrájame na kocky (veľké 1 c
prejsť na článokKarfiol, zelenina, ktorá bola považovaná za pomerne nudnú, sa v poslednom období opäť dostáva do centra pozornosti na základe zistení, že ide o veľmi výživnú, nízko sacharidovú náhradu ryže, cesta na pizzu a mnohých ďalších príloh. Jedna šálka karfiolu to
prejsť na článok