Keksová roláda

Cesto 250 g maslových keksov150 g práškového cukru30 g kakaa1 PL mletej zrnkovej kávy1 PL rumu50 g roztopeného masla Plnka 150 g masla 150 g práškového cukru50g medu1 vanilínový cukor50 g strúhaného kokosutrochu kokosu na posypanie Postup 1. Kekse zomelieme, pridáme cukor, rum, kakao, kávu, maslo a vymiesime cesto, ktoré nám konzistenciou pripomína plastelínu. Čiže nesmie byť ani veľmi sypká, ale ani roztekajúca sa. 2. Na plnku si zmiešame dokopy zmäknuté maslo, cukor, med, vanilínový cukor a kokos. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie do obdĺžnikového tvaru, potrieme plnkou a zrolujeme do rolády. Vrch posypeme kokosom a roládu necháme stuhnúť v chlade. 3. Roládu necháme cez noc stuhnúť a potom ju môžeme krájať na rovnaké 1,5 cm hrubé dieliky. Tip: Rum a maslo pri vypracovávaní cesta odporúčam pridávať postupne, nakoľko každé maslové sušienky sú iné. Na túto roládu odporúčam použiť chrumkavé maslové keksíky alebo aj Bebe kekse. Neodporúčam Indiánky a ani Marína keksíky, tie zmazľavejú. Pre viac tipov a trikov klikni sem The post Keksová roláda appeared first on Gustoe.sk.

prejsť na článok

Švédske stoly

Program Svadobný stan na Orave Denné menu Bistro Catering Prenájom Bistra Catering domov Korýtko Švédske stoly k vám domov Svadobný catering Svadobné menu Švédske stoly Pochúťky Galéria Kontakt Menu P

prejsť na článok

Svadobné menu

Program Svadobný stan na Orave Denné menu Bistro Catering Prenájom Bistra Catering domov Korýtko Švédske stoly k vám domov Svadobný catering Svadobné menu Švédske stoly Pochúťky Galéria Kontakt Menu P

prejsť na článok