Korenie od A po Z alebo kde použiť aké korenie?

Koreninami sa nazývajú čerstvé alebo sušené časti rastlín používané na zlepšenie chuti, vône, farby, či vzhľadu jedál. V minulosti mali koreniny ako šafran, vanilka, muškátový orech a iné cenu zlata. Tí, čo s nimi obchodovali, boli bohatí a vážení ľudia.

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Korenie ako afrodiziakum

KORENIE NIE JE LEN VARENIE Korenie a bylinky sú nepostrádateľnými nielen v kuchyni, ale môžete ich netradične využiť aj pre Valentínske raňajky či slávnostnú večeru. Niektoré druhy korenia sú totiž účinnými afrodiziakami, stimulujú krvný obeh a prebúd

prejsť na článok

Čierne, zelené, červené a biele korenie: ako si vybrať?

Napriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš

prejsť na článok

Tip na darček - mlynček na korenie

Drevené mlynčeky na korenie s celokeramickým mlecím mechanizmom, ktoré Vám vydržia večnosť. Vyrobené sú v troch farebných prevedeniach: buk, čerešňa a orech. Môžete ich zakúpiť jednotlivo alebo ako sadu dvoch mlynčekov s podnosom.

prejsť na článok

Karí korenie zlepšuje pamäť a imunitu

Karí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.

prejsť na článok