Kto neje rybu, robí chybu

Spotreba rýb na Slovensku sotva presahuje 4 kg na osobu ročne. Je to škoda, pretože práve rybie mäso patrí medzi najzdravšie zložky zdravej výživy. Ktoré ryby sa oplatí pri nákupe uprednostniť, a na čo si pritom dávať pozor?

prejsť na článok

Aljašská treska na cesnaku

Rozmrazené filé nakrájame, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalenú rybu opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, maslo a v rúre pod pokrievkou dopečieme....

prejsť na článok

Čo robí včelár v zime?

Včelár sa pripravuje na novú sezónu – chystá rámiky, ošetruje prázdne úle a stará sa o údržbu včelárskych zariadení. Okolo Vianoc robí aj jedno ošetrenie a zbiera tzv. zimné melivo, teda voskové zvyšky, ktoré dáva na rozbor na prítomnosť spór. A ak mu

prejsť na článok

Ako dokážu klimatické podmienky ovplyvniť dozrievanie hrozna

Ste nespokojní s chuťou vášho hrozna? Myslíte si, že ste niekde pri pestovaní alebo v starostlivosti spravili chybu? Pán profesor Hričovský nám prezradí, čo ovplyvňuje dozrievanie hrozna, a prečo nemusí mať takú chuť, akú by sme chceli dosiahnuť.

prejsť na článok

Zdravé semienka na tanieri

Ako môže byť niečo tak malé :) také zdravé? Ak sa na vašom tanieri z času na čas neobjaví hrsť výživných semienok nabitých liečivou silou, robíte chybu. V tomto článku sa pozrieme na skutočné prírodné poklady – semienka sezamu, ľanu a chia.

prejsť na článok

5 najčastejších chýb pri strečingu, ktoré robí každý

Strečing by mal byť súčasťou každého tréningu. Samozrejme, nie vždy sa ti chce, ale práve on dokáže posunúť tvoj výkon ďalej. Okrem toho, pomôže ti vyhnúť sa zraneniam a ty tak nemusíš zbytočne vynechávať tréningy. Je tu však jeden háčik. Na to, aby ti pr

prejsť na článok