Spotreba rýb na Slovensku sotva presahuje 4 kg na osobu ročne. Je to škoda, pretože práve rybie mäso patrí medzi najzdravšie zložky zdravej výživy. Ktoré ryby sa oplatí pri nákupe uprednostniť, a na čo si pritom dávať pozor?
Rozmrazené filé nakrájame, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalenú rybu opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, maslo a v rúre pod pokrievkou dopečieme....
prejsť na článokVčelár sa pripravuje na novú sezónu – chystá rámiky, ošetruje prázdne úle a stará sa o údržbu včelárskych zariadení. Okolo Vianoc robí aj jedno ošetrenie a zbiera tzv. zimné melivo, teda voskové zvyšky, ktoré dáva na rozbor na prítomnosť spór. A ak mu
Ste nespokojní s chuťou vášho hrozna? Myslíte si, že ste niekde pri pestovaní alebo v starostlivosti spravili chybu? Pán profesor Hričovský nám prezradí, čo ovplyvňuje dozrievanie hrozna, a prečo nemusí mať takú chuť, akú by sme chceli dosiahnuť.
prejsť na článokAko môže byť niečo tak malé :) také zdravé? Ak sa na vašom tanieri z času na čas neobjaví hrsť výživných semienok nabitých liečivou silou, robíte chybu. V tomto článku sa pozrieme na skutočné prírodné poklady – semienka sezamu, ľanu a chia.
prejsť na článokStrečing by mal byť súčasťou každého tréningu. Samozrejme, nie vždy sa ti chce, ale práve on dokáže posunúť tvoj výkon ďalej. Okrem toho, pomôže ti vyhnúť sa zraneniam a ty tak nemusíš zbytočne vynechávať tréningy. Je tu však jeden háčik. Na to, aby ti pr
prejsť na článok