Kuba z Prahy

Lorem Ipsum je fiktívny text, používaný pri návrhu tlačovín a typografie. Lorem Ipsum je štandardným výplňovým textom už od 16. storočia, keď neznámy tlačiar zobral sadzobnicu plnú tlačových znakov a pomiešal ich, aby tak vytvoril vzorkovú knihu. Prežil nielen päť storočí, ale aj skok do elektronickej sadzby, a pritom zostal v podstate nezmenený. Spopularizovaný bol v 60-tych rokoch 20.storočia, vydaním hárkov Letraset, ktoré obsahovali pasáže Lorem Ipsum, a neskôr aj publikačným softvérom ako Aldus PageMaker, ktorý obsahoval verzie Lorem Ipsum.

prejsť na článok

Vlak do Prahy

Nastúpi blondínka do vlaku a pýta sa: - Dostanem sa týmto vlakom do Prahy? Nie, znie odpoveď. Nastúpi druhá a pýta sa: - A ja?

prejsť na článok

Plavecký tím

Viete, prečo nemá Kuba plavecký tím? Pretože všetci, čo vedeli dobre plávať, sú už v USA.

prejsť na článok

Recenzia – Lucie Lukačovičová: Čepel Azylu

Opäť sa ponoríme do tajomných zákutí Prahy, stretneme duchov, démonov aj iné tajomné bytosti a samozrejme podnikneme veľkú dobrodružnú cestu do horúceho Španielska…

prejsť na článok

Má meškanie

Policajt čaká na svoju manželku na železničnej stanici. Staničný rozhlas hlási: - Rýchlik z Prahy má hodinu meškanie. - To je celá ona! , povzdychne si policajt, Nikdy nemôže prísť načas!

prejsť na článok

Kto má ťažšiu reč

Stretnú sa Nemec, Američan a Čech z Prahy a hádajú sa, kto má ťažšiu reč. Nemec: - My píšeme nein a čítame najn. Angličan: - My zasa píšeme New York a čítame ako Ňjú Jork. Pražák: - Nemáte na nás! My píšeme Praha 3 a čítame Žižkov.

prejsť na článok