Kváskový chlieb - Návrat ku koreňom, ktorý by sme mali zvážiť

Chceme pracovať zodpovedne a kvalitne. Pritom jeme rýchlo a nekvalitne. Hovoríme, že je to nutnosť, vraj už nie je na nič čas. Omyl, naše zdravie nás skôr či neskôr donúti, nájsť si čas! Ak si nenájdeme čas na poriadnu domácu stravu z poctivých potravín,

prejsť na článok

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

prejsť na článok

Upečte si kváskový chlieb!

V našich zemepisných šírkach je konzumácia príloh v podobe cestovín, ryže, zemiakov, chleba a pečiva tradičnou základňou celkovej skladby potravy. Viac ako vlastná je nám konzumácia chleba a pečiva. Čo je na tom zlé?

prejsť na článok

CHLIEB ROTI

CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie

prejsť na článok

CHLIEB NAAN

CHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii  pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept

prejsť na článok

16. október - svetový deň chleba

Lahodná vôňa, výborná chuť, chrumkavá kôra. Viete čo máme na mysli? Áno, je to chlieb. Práve dnešný deň je medzinárodným dňom chleba. Chlieb vždy hral a aj hrá dôležitú úlohu v našom živote. U mnohých z nás je chlieb každodennou súčasťou.

prejsť na článok