kWp a kWh základné jednotky vo fotovoltike. Čo znamenajú?

Na pochopenie základných princípov fotovoltiky je potrebné pochopiť základné jednotky spojené s fungovaním fotovoltického systému. Najdôležitejšie jednotky sú kWh a kWp. Čo by ste o nich mali vedieť? Kilowatthodina alebo kWh kWh elektrickej energie je množstvo elektrickej energie, ktoré spotrebuje 1000-wattový prístroj za jednu hodinu prevádzky. Ak napríklad zapnete bojler s výkonom 3 kW na jednu hodinu, spotrebuje 3 kWh. Ak ho necháte zapnutý 30 minút, spotrebuje 1,5 kWh. Systém výpočtu na kWh sa väčšinou využíva v súvislosti s domácnosťami, kde sa spotreba energie často pohybuje na úrovni tisícov kWh. Väčšie jednotky sa častejšie využívajú vo veľkých firmách s vyššou spotrebou elektrickej energie. Príkladom sú megawatthodiny, gigawatthodiny a dokonca terawatthodiny. Pri prepočte vieme vychádzať z nasledujúcich závislostí: 1 kWh = 1000 Wh 1 MWh = 1000 kWh 1 GWh = 1000 MWh 1 TWh = 1000 GWh Elektrina a jej cena, t. j. koľko stojí 1 kWh (jedna kilowatthodina)? Na cenu elektrickej energie vplýva mnoho faktorov vrátane cien na burze, aktuálneho stavu hospodárstva, aktuálneho dopytu na trhu, požiadaviek kladených národnými a medzinárodnými inštitúciami (pokuty, penále a obmedzenia výroby každej 1 kWh energie) a dokonca aj počasia. V dôsledku toho môže cena za kWh kolísať. Majte však na pamäti, že kilowatthodina nie je jediným faktorom, ktorý ovplyvňuje ceny elektrickej energie. Jej konečnú cenu ovplyvňujú aj ďalšie náklady ako napríklad distribučné poplatky a tarifa, ktorú využíva konkrétna domácnosť. Sadzby za elektrinu a distribučné poplatky najlepšie získate priamo na webovej stránke svojho dodávateľa elektriny alebo z vyúčtovacej faktúry. Kilowatt peak alebo kWp Jednotka kWp je parameter, ktorý sa väčšinou používa vo fotovoltike. Účinnosť solárnych panelov sa určuje pomocou kWp. Jednoducho povedané, koľko elektrickej energie dokáže konkrétny panel alebo celá fotovoltaická inštalácia vyrobiť pri špičkovom výkone (Peaku). Typický fotovoltický panel má výkon približne 395 Wp. V našich zemepisných šírkach fotovoltický systém s inštalovaným výkonom 1 kWp vyrobí ročne približne 1 200 kWh (1,2 MWh) elektrickej energie. Chcete si nainštalovať fotovoltiku, ale neviete nič o jednotkách kWp a kWh? Žiadny problém! Jednoducho nás kontaktujte a my vašu požiadavku radi vybavíme. Vyberieme Vám fotovoltický systém, ktorý bude vyrábať správne množstvo elektrickej energie pre Vašu domácnosť. Nakoniec sa postaráme o odbornú inštaláciu, konfiguráciu, spustenie, záručný a pozáručný servis. Naša spoločnosť pracuje efektívne a predovšetkým má potrebné odborné znalosti a kompetencie na všetky ponúkané služby. Vynikajúce vybavenie, inštalácia na mieste, technická pomoc a poradenstvo. Máme všetko, čo potrebujete na zabezpečenie energie, ktorú Váš dom potrebuje! KONTAKTUJTE NÁS https://www.facebook.com/Fotovoltsystem.sk The post kWp a kWh základné jednotky vo fotovoltike. Čo znamenajú? appeared first on fotovoltsystem.

prejsť na článok

4 mýty o fotovoltike

S rozšírenou popularitou fotovoltických systémov sa čoraz viac šíria aj mýty, ktoré len rozširujú nepravdivé informácie. Ako všade aj pri fotovoltike je [] Príspevok 4 mýty o fotovoltike je zobrazený ako prvý na Štýlové Bývanie.

prejsť na článok

Novinky z dielne HIAB

Prinášame vám preklad pravidelného bulletinu vydávaného spoločnosťou HIAB, kde predstavujú aktuálne novinky, vízie a riešenia pre manipuláciu s bremenom. V novinkách sa okrem iného dozviete: Ako vám systém HiVision pomôže zvýšiť bezpečnosť na pracovisku

prejsť na článok

Čo sú základné oleje?

Základné oleje, alebo tiež známe ako glyceridové oleje, sa extrahujú z olejnatých a esenciálnych olejových plodín, pričom každý má pre človeka iné výhody. Niektoré sú preferované v kozmetickom priemysle, iné sa používajú najmä na varenie.

prejsť na článok

Jednotky DataLab IoT môžete pripojiť k akémukoľvek systému

Vždy existovalo niekoľko možnost pripojenia jednotiek Datalab IO k riadiacim syst mom. Keď sme potrebovali pripojiť tieto jednotky k in mu syst mu ako k prostrediu Control Web, vždy bolo možn použiť dod van OPC server alebo ActiveX compoment. Aj ovl da

prejsť na článok