Varenie - Recepty - Studený bufet Slaná maškrta s chuťou syra a šunky, ktorou nepohrdne ani najväčší labužník. Výborná k vínu. Ingrediencie: 1 sendvič 150 g šunkovej peny 100 g šunky 30 g kápie 2 vajcia 2 väčšie kyslé uhorky 300 g tvrdého syra 100 g smotanového syra 100 g masla soľ mleté čierne korenie zelená petržlenová vňať Príprava: Zo sendviča odkrojíme kraje a z obidvoch pomocou lyžice vyberieme striedku. Šunku, polovicu syra, uhorky i kapiu nakrájame na menšie kúsky a petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Všetky tieto ingrediencie zmiešame so šunkovou penou na kompaktnú hmotu, ktorú osolíme i okoreníme. Nakoniec ešte primiešame natvrdo uvarené a pokrájané vajcia. Vydlabané telo sendviča postupne z oboch strán smerom do stredu naplníme plnkou. Potom i maslo vymiešame so smotanovým syrom a zmes natrieme na povrch sendviča. Napokon ho obalíme v nastrúhanom zvyšnom syre, opatrne zabalíme do alobalu, no nie natesno, aby sme nepoškodili syrový obal. V chlade ho necháme do nasledujúceho dňa a potom ho ostrým nožom nakrájame na plátky. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Jesenný cícerový šalát Cícer, jabĺčko, sušené brusnice, vlašské orechy a majonéza. Znie to možno trocha divok
prejsť na článokHarmónia – Stolovanie a etiketa Pred príchodom Valentína ako celosvetovej oslavy lásky všetci zamilovaní premýšľajú, ako potešiť toho druhého. Väčšina rezignuje na fantáziu a vybaví to kyticou či bonboniérou. Niekto má však rád osobnejšie gestá. Napríkl
prejsť na článokMaslo Hoci skutočné maslo je pre vás lepšie ako margarín, jesť príliš veľa nasýtených tukov môže prispieť k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Jesť trochu tu a tam je v poriadku, ale už dostávate nasýtených tukov z plnotučných mliečnych výrobkov, mäsa a pečenýc
Možno ste sa už stretli s názvom SEGUM, ide o spoločnosť, ktorá od roku 1992 vyrába matrace a postele z čisto prírodných materiálov a na trhu je známa vďaka ich kvalite. Zdravotné hľadisko pri výrobe matracov nie je zanedbateľné, a to má na zreteli aj ten
Varenie - Svetové a Minulé chute Pravý chorvátsky Ajvar Podravka je pripravený z paprík a baklažánu, nenájdete v ňom konzervanty, umelé farbivá či arómy. Je charakteristický špecifickou chuťou, ktoré milujú generácie, najmä z Chorvátska a okolia Stredoz
prejsť na článok