langoše

Obľúbený slovenský streetfood langoše som sa chystala spraviť na obed. Všetky prísady nachystané, okrem takej drobnosti, mlieka. Zistila som to príliš neskoro, a tak som musela počkať na Milana, keď sa vráti z práce aj s kúpeným mliekom. Ideálna ľahká večera to zrovna nebola, ale tak raz začas. Inak odporúčam langoše skôr ako obedové menu. Sú veľmi sýte, takže zjete 3 malé a máte dosť. Z tohto množstva prísad mi vyšlo 8 menších langošov a poviem vám, mali sme dvaja čo robiť, aby sme ich dorazili. prísady: 250 g polohrubej múky125 ml mlieka65 ml kyslej smotany1 droždie1/2 čl sódy1/2 čl cukrusoľolej na vyprážanie postup: Do vlažného mlieka dáme cukor a rozmrvíme doň droždie, nech napučí. Zatiaľ si v mise premiešame múku so sódou a soľou. Pridáme kyslú smotanu a napučané droždie a vareškou vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté fóliou nakysnúť v chladničke. « vymiesené s láskou (žartujem, príšerne z toho bolí ruka) Po vykysnutí cesto preklopíme z misky na pomúčenú dosku a rozdelíme na 8 rovnako veľkých častí. Vytvarujeme langoš, ktorý opražíme dohneda z oboch strán v horúcom oleji. Dochutíme podľa chuti, ja som dávala prelisovaný cesnak s trochou vody a soli, kečup a strúhaný syr. Hodí sa však aj tatárska omáčka či kyslá smotana. Dobrú chuť! The post langoše appeared first on ňom ňom.

prejsť na článok

Náš strúhaný Eidam medzi TOP produktmi svojho druhu!

Náš strúhaný Eidam medzi TOP produktmi svojho druhu! Viete si predstaviť rizoto, paradajkovú polievku, špagety aj langoše bez lahodnej vrstvy syra navrchu? Určite nie. Zrejme sa často pri kupovaní strúhaného syra pýtate, či je takáto forma mliečneho výrob

prejsť na článok

Kuracie stehná pečené v sáčku, veľmi jednoduchý recept

Čas prípravy: 15 minút, Čas prečenia: 135 minút, Počet porcií: 4 Kuracie stehná pečené v sáčku je celkom zdĺhavý recept ktorý ale stojí za čakanie. Medzi jeho pečením neváhajte a doprajte si skvelé cestoviny s webom chutné recepty. Kuracie stehná pečené

prejsť na článok

Jedlo nie je nepriateľ, tvrdá pravda ako som to pochopila

Všetko sa odvíja od detstva, no vtedy nevie človek pochopiť, že jedlo nie je nepriateľ a teda i moje problémy začali práve tam. Na základnej škole som bola v celku obľúbenou kamarátkou, spolužiačkou a myslím si, že tiež výbornou hráčkou volejbalu, keďže s

prejsť na článok