MACERÁCIA ČAJU – príprava domáceho ľadového čaju

Horúce dni sú tu čoskoro a ľudia začínajú siahať po osviežujúcich studených nápojoch.  Zabudnite na komerčné prifarbované zmesi plné cukru v plastoch. Najlepšie a najzdravšie sú aj tak domáce,  s láskou prichystané ☺. Macerovanie, alebo pomalé lúhovanie za studena je náš najobľúbenejší  spôsob, ktorým získavame veľmi lahodný a kvalitný nápoj. A to takmer bez práce. Je to úplne jednoduché,  tak poďme na to. VÝBER ČAJU V podstate sú vhodné skoro všetky čaje,  ale odporúčame hlavne zelené, maté, čierne, oolong, pu erh, rôzne bylinky a kludne aj biele čaje. Výhodou je že napr. zelený čaj Vám takto nezhorkne. My sme zvolili zelený čaj Tuareg, obľúbená  kombinácia zeleného Gunpowderu a Nana mäty. PRÍPRAVA Na 1 liter vody sme použili 1 polievkovú lyžicu (asi 5g) čaju.  Zamiešať,  a nechať niekoľko hodín v izbovej teplote alebo dať na celu noc do chladničky. My sme tentokrát macerovali pri izbovej teplote asi 5 hodín. Potom sme to precedili a hotovo. Takto pripravený čaj môžeme popíjať celý deň. My sme si takýto čaj nosili vždy na výlety či túry a bolo to fantastické osvieženie. TIPY Ak ste si zmysleli na poslednú chvíľu, že chcete ľadový čaj ešte je tu jedna možnosť prípravy a to: Zalejeme si zelený čaj horúcou (70-85 stupňov) malým množstvom vody, lúhujeme 3 min a precedíme cez ľad, prípadne ešte dolejeme studenú vodu a doplníme ľad. Takto pre Vás chystáme ľadové čaje u nás v čajovni. Vodu odporúčame filtrovanú, je mäkšia a lepšie sa čaj vylúhuje. Na džbán si môžete napísať fixkou na sklo to čo potrebujete ( láska, zdravie, pokoj, harmónia) a pri macerovaní si zároveň nápoj frekvenčne nabijete týmito vlastnosťami. Fantázii sa medze nekladú, čaj si potom môžete ozdobiť bylinkami alebo čerstvým ovocím. The post MACERÁCIA ČAJU – príprava domáceho ľadového čaju appeared first on Čajovňa Surya.

prejsť na článok

Príprava čaju v kanvici Moka

Ak ste si ešte nepripravovali čaj v kanvici Moka, prichádzate o skvelý zážitok. Nielenže výsledky budú rovnako dobré, ale ušetríte aj peniaze, miesto na kuchynskej linke a čas. V skutočnosti je príprava čaju v kanvici Moka veľmi jednoduchá.

prejsť na článok

Súťaž: Svetový deň čaju

Oslávte s nami Svetový deň čaju 15. decembra 2018. Medzi ciele tohto medzinárodného dňa patrí uznať práva ľudí pracujúcich na čajovníkových plantážach aj práva malých výrobcov, sprístupniť viac spotrebu čaju a podporiť spravodlivejší obchod. Podporte svoj

prejsť na článok

Rozdiel medzi 4 hlavnými typmi bieleho čaju

Viacerí ste sa pýtali, aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi bieleho čaju. Tak sme spolu s Katkou Samčíkovou pripravili jednoduché grafické vysvetlenie. Na obrázku sú znázornené rozdiely medzi 4 hlavnými typmi bieleho čaju z čínskej provincie Fu-ťien.

prejsť na článok

Čadó Cesta čaju

Čadó Cesta čaju je činnosť, ktorá pochádza zo starovekej čínskej línie. Od svojho objavenia sa používala Taoistami ako forma medicíny a spôsob kultivácie prebudenej prítomnosti a udržanie dlhých stavov meditácie. Čaj je rastlinný učiteľ, duch prírody, kto

prejsť na článok

Príprava čaju

Čo to znamená, keď stojí blondínka v daždi pod lipou s hrnčekom v ruke? Robí si lipový čaj.

prejsť na článok