Láka vás ajurvéda? Pripravte si netradičné sušienky na ajurvédsky spôsob. Stačí pridať tajnú ingredienciu - mak. Makové sušienky s bielou čokoládou sú mäkké ako perinka a mimoriadne chutné. Vyskúšajte ich tiež :) Náročnosť: začiatočníci Príprava a pečenie: cca 1 hodina (+ 1 hodinu je cesto v chladničke) Počet: cca 100 ks Pôsobenie na dóše: V= P= K= Na makové sušienky potrebujeme: Cesto: 240g hladká múka 30g strúhaný kokos 120g celý mak 120g práškový cukor 240g maslo (ak použijete rastlinné maslo Rajo, stačí dať 200g) 1 celý vanilkový cukor 1 ČL mletá škorica 1 ČL mletý kardamón štipka soli 1 PL psyllium rozmiešaný v 20g vody Na ozdobenie: 200g biela čokoláda trochu mlieka lyofilizované maliny (nemusí byť) Postup: Maslo si vyberieme aspoň hodinu pred prípravou z chladničky, aby stihlo zmäknúť (ak použijeme rastlinné maslo Rajo, stačí ho vybrať tesne pred prípravou). Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladkú múku, kokos, mak, práškový cukor, vanilkový cukor, kardamón, škoricu a štipku soli. Potom pridáme zmäknuté maslo a psyllium, ktoré sme rozmiešali vo vode. Cesto môžeme dať vypracovať do kuchynského robota alebo ho hnietime ručne. Vznikne nám tuhé cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Po hodine si cesto rozdelíme na dve polovice. Na pomúčenej doske si z každej polovice vyvaľkáme tenký plát (1cm) a formičkami vykrajujeme. Dáme piecť na 180°C na 8-9 minút. Hotové sušienky dozdobíme cukrárenským vreckom s roztopenou bielou čokoládou v troške teplého mlieka a posypeme lyofilizovanými malinami. TIP: Ak sú sušienky po pečení tvrdšie, stačí k nim na jedeň deň pridať nakrájané jabĺčka :) Prajem dobrú chuť. Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť, ako sa vám makové sušienky podarili :-) TIP: Chcete sa naučiť variť podľa ajurvédy? Nahliadnite do individuálneho kurzu varenia podľa ajurvédskych princípov. Vďaka kurzu rýchlo pochopíte princípy ajurvédy a odídete domov s viac ako 30. receptami, ktorými ohúrite celú rodinu. Alebo sa chcete dozvedieť aká ste dóša? Začnite s ajurvédskou diagnostikou. Pre viac zaujímavých tipov sledujte stránku Ajurvedar na Facebooku a na Instagrame.
Vianoce sú krásny a pokojný sviatok, kedy si ľudia vychutnávajú najmä spoločnosť rodiny a blízkych. Okrem balenia darčekov a upratovania sú spojené aj s voňavým pečením. Koláčiky, zákusky či iné maškrty nesmú chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Ak vás ovl
prejsť na článokPríď si vychutnať jednu z NAJLEPŠÍCH HORÚCICH ČOKOLÁD so šľahačkou a nastrúhanou čokoládou ( hnedá čokoláda, biela čokoláda s orieškami) len za 1,50€
prejsť na článokParížsky krém na orechovej piškóte a to celé poliate našou chutnou čokoládou. The post Jadrový rohlík appeared first on Cukráreň IHRO.
prejsť na článokPr sady: 100 g majon zy Počet porci : 2 2ČL hľuzovkov ho oleja Čas pr pravy: 3 min ty soľ s čiernou hľuzovkou drven čierne korenie Postup: Do misky vlož te dan množstvo majon zy, okoren te čerstvo nadrven m čiernym koren m a prid te soľ s čiernou hľuzov
Pr sady: 800g kuracie prsia Počet porci : 4 200ml smotana na varenie Čas pr pravy: 15 min t 15g hľuzovka biela mlet 40g masla Olej s pr chuťou bielej hľuzovky soľ, čierne korenie drven Postup: Kuracie prsia nakr jame na steaky, osol me a okoren me. Na p