Makové tehličky

Suroviny: 300 g hladkej múky 200 g masla 75 g práškového cukru 1 žĺtko štipka soli kôra z citróna 125 g mletého maku 30 g kryštálového cukru 0,75 dcl mlieka kôra z citróna hrsť hrozienok 2 PL medu Postup: Zmiešame si maslo, cukor, žĺtko. Pridáme kôru z citróna, soľ a múku a dobre vymiešame. Necháme 30 minút v chlade. Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, med, hrozienk, kôru z citróna, stiahneme z ohňa. Pridáme pomletý mak a necháme vychladnúť. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 6-7 mm, narežeme 4 rovnaké pásy (8cm široké, 26-28 cm dlhé). Naplníme ho plnkou, opatrne zvynieme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky-tehličky. Preložíme ich na papier na pečenie a pečieme pri 170 C, približne 15-17 minút do ružova. Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre. Tip: Hrozienka môžeme pred plnením nechať pár hodín napučať v rume The post Makové tehličky appeared first on Gustoe.sk.

prejsť na článok

Naše štrúdle nájdete aj na vysohokorských chatách

Naše štrúdle môžete nájsť na štyroch vysokohorských chatách vo Vysokých Tatrách. Najdlhšie našu štrúdlu odoberá Viktor Beránek na Chatu pod Rysmi 2250 m n.m., už takmer 10 rokov. Vynášajú ich tam nosiči na krošniach vždy čerstvé. Makové štrúdle nájdete aj

prejsť na článok

Fotenie v červenom maku 2022

Toto leto som si pre Vás okrem fotenia v levanduli pripravila aj fotenie v makovom poli. Vhodné na akýkoľvek typ fotenia tehotenské alebo rodinné. Fotenia budú prebiehať, keď rozkvitne divý mak v Máji a Júni. Momentálne mám voľné termíny na 29.5. Cena f

prejsť na článok

Dobrá Hračka!

Poznáte ten pocit radosti, keď sa hráte s vašim dieťaťom a hru si prežívate viac ako ono? Ste celí rozrušení, keď rozbaľuje hračku, ktorú ste preň poctivo vyberali a hľadali? Precítite s dieťaťom každú emóciu a ste súčasťou príbehov, čo vznikajú pri hraní

prejsť na článok

Silvester a inšpirácia na pohostenie

Stôl plný jedla a pitia, rodina a priatelia, dobrá zábava. Presne toto je dobrý Silvester. Už vieš, čo pripravíš tento rok? Ak ešte nevieš, prípadne hľadáš novú inšpiráciu, pozri si zopár nápadov na pohostenie. Lístkové cesto Lístkové cesto je v

prejsť na článok

Startupisti rozvíjajú svoje soft skills v Nexteria Leadership Academy

Zdroj: VUT; Autor: BcA. VÁCLAV KONÍČEK “Všetko je podľa mňa o ľuďoch. Verím v to, že akými ľuďmi sa obklopíme, takí aj budeme,” hovorí mladý startupista. David Maroši a Šimon Lipták, zakladatelia outdoorovej značky Flipky., sú štu

prejsť na článok