Striekajúci olej vám sťažuje vyprážanie? Ihneď po nasypaní nasypte do panvice trochu soli a nepríjemný problém zostane len spomienkou. Toto je len jeden z patentov, ktoré vám uľahčia prípravu pokrmov. Striekajúci olej zafarbí kuchyňu a môže spôsobiť popáleniny. Existuje však spôsob, ako zahriať tuk a vyhnúť sa nepríjemným následkom. Stačí len malé množstvo soli. Jednoduché riešenie rozprašovania oleja Ak aj napriek opatrnosti olej na panvici občas vystrelí, pri ďalšom vyprážaní ho posypte soľou a až potom pridajte tuk. Korenie absorbuje prebytočnú vlhkosť, ktorá spôsobuje rozprašovanie. Takéto malé množstvo nezmení chuť jedla. Patent teda využijete aj pri vyprážaní palaciniek či iných sladkých pochúťok. Len nezabudnite, že korenie neposypete mokrými rukami. Značné množstvo nám ostane na prstoch a panvicu postriekame, takže trik nevyjde. Čo ešte stojí za to pamätať pri vyprážaní jedla? Potraviny, ktoré sa chystáte vyprážať, je dobré po odkvapkaní vložiť do panvice. Oplatí sa tiež vopred si osušiť ruky – aj malé kvapky vody môžu spôsobiť postriekanie oleja a spôsobiť menšie popáleniny. Tiež nie je vhodné hádzať výrobky z výšky. Oveľa lepší nápad bude použiť kliešte, lyžicu, vidličku alebo špachtľu. K prskaniu oleja môže dôjsť aj vtedy, keď je v panvici príliš veľa produktu. Niekedy je lepšie vyprážať jedlá v dávkach.
Ak kúpite starší dom alebo byt, obvykle je prvou vecou, o ktorú sa snažíte, zbaviť sa vlhkosti. Nepekné mapy na stenách spôsobené vlhkosťou nie sú totiž len estetickým problémom. Vlhkosť vážne ovplyvňuje kvalitu stavebného materiálu, vašu bezpečnosť i zdr
prejsť na článokVäčšina ľudí necháva svoj olej na kuchynskej linke. Zvyčajne blízko sporáka, aby bol tuk pri vyprážaní na dosah. Ukazuje sa, že toto je najhoršie možné miesto na ukladanie tohto tuku. Vystavuje ho strate nutričnej hodnoty a znehodnoteniu, čo môže ovplyvni
prejsť na článokSeparátory olej-voda ÖWAMAT® existujú vo veľkostach 12–16 aj s odlučovaním voľného oleja ( so separačnou nádržou). Odlučovanie voľného oleja predlžuje životný cyklus použitej filtračnej kartuše OEKOSORB®. Podľa inštalácie môže byť separátor ÖWAMAT
Tesnené alebo voľné odsávanie V prípade zariadených priestorov je odsávanie vŕtania za mokra či za sucha absolútnou samozrejmosťou. Rozlišujeme dva typy odsávania a to tesnené alebo voľné. Pričom tesnené odsávanie je využívané v priestoroch kde je poch
prejsť na článokNové technológie majú čím ďalej vyššie požiadavky na kvalitu stlačeného vzduchu. Niektoré priemyselné prevádzky vyžadujú stlačený vzduch bez oleja. Kým doteraz bolo nutné použiť pre tieto aplikácie bezolejové kompresory a úpravu stlačeného vzduchu s a