McCain receptové inšpirácie pre vaše kulinárske dobrodružstvá

Varenie - Príprava jedál Určite súhlasíte, že skvelé jedlo má byť pripravené s láskou. Najmä, ak ide o našich blízkych. Už dávno však neplatí, že by ste kvôli výborným pochúťkam mali stráviť hodiny v kuchyni. S McCain výrobkami určenými na prípravu pečením v rúre a chutnými nápadmi na rodinné recepty strávite v kuchyni minimum času a zároveň sa budú na vaše kulinárske umenie spievať ódy! A čo s ušetreným časom? Strávte ho so svojimi blízkymi. Veď to sú tie najcennejšie chvíle. Prinášame recepty, ktoré pre McCain vytvorili šikovné foodblogerky Barbora Říhová Rebarbora’s kitchen (@rebarboras_kitchen) a Svatava Coolinářka Vašková (@svatavacoolinarka). Objavte recepty pre detskú radosť so zemiakovými smajlíkmi Smiles, nápady na jedlá ako stvorené pre rodinné oslavy s elegantnými zemiakmi Golden Wedges Original a jednoduché a zároveň chutné recepty na večeru či obed cez týždeň s obľúbenými hranolčekmi-vlnkami 1.2.3 Fries Crinkle. Všetky tri McCain zemiakové dobroty sú pripravené z prvotriednych zemiakov a pripravujú sa pečením v rúre bez pridania oleja. Vyskúšajte ich v nových receptoch! Kuracie nugetky s jogurtovým dipom a Smiles McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen Nugetky: 2 ks kuracích pŕs nakrájaných na nugetky 110 g hladkej múky 125 ml mlieka 1 vajce 1 lyžička mletej údenej papriky soľ, čerstvo mleté korenie 1 čajová lyžička ghee McCain Smiles Jogurtový dip: hustý biely jogurt kvalitný sladký kečup TIP: kečup môžete nahradiť bylinkami, napríklad pažítkou soľ, čerstvo mleté korenie podľa chuti - bylinky alebo cesnak Postup: Na pečenie Smiles predhrejte rúru na 200 °C. Najprv pripravte cestíčko. V mlieku rozšľahajte vajcia, potom pridajte múku zmiešanú s paprikou, pridajte štipku soli a korenie podľa chuti a vytvorte hustejšie cestíčko. Smiles poukladajte v jednej vrstve na plech a vložte do vyhriatej rúry. Kuracie kúsky osoľte, prípadne okoreňte a namáčajte v cestíčku. Ihneď smažte na rozpálenom tuku, ideálne na ghee. Po usmažení ich poukladajte na papierovú utierku, ktorá vsiakne tuk. Na prípravu dipu zmiešajte jogurt s kečupom, štipkou soli a korenia a podľa chuti aj s prelisovaným alebo pečeným cesnakom. Nugetky podávajte s dozlatista pečenými Smiles, zeleninovým šalátom a dipom. Rybie fašírky so Smiles McCain x Svatava Coolinářka Vašková Fašírky: 3/4 bieleho rožku alebo žemle cca 30 ml mlieka 1 filet (cca 400 g) bielej ryby bez kostí (napr. sumčeka afrického) 1/2 jarnej cibuľky štipka strúhanej citrónovej kôry soľ korenie McCain Smiles Avokádový dip: 1 zrelé avokádo soľ limetková šťava 3 cherry paradajky Postup: Predhrajte rúru na teplotu uvedenú na obale Smiles. Smiles poukladajte na plech a dajte piecť. Biele pečivo nakrájajte na kocky a zalejte mliekom. Filet ryby bez kože nameľte alebo rozmixujte. Mleté rybie mäso dajte k pečivu s mliekom, pridajte nasekanú jarnú cibuľku, trošku nastrúhanej citrónovej kôry, soľ a čerstvo namleté korenie (v prípade malých detí môžete vynechať). Všetko zamiešajte, najlepšie rukami. Zo zmesi vytvorte fašírky, ktoré z oboch strán opečte na mriežke grilu alebo grilovacej panvici. Z avokáda, limetkovej šťavy, soli a cherry paradajok pripravte rozmixovaním jednoduchý avokádový dip. Fašírky servírujte s McCain Smiles, pripravenými v rúre podľa návodu na obale a avokádovým dipom. Belgický tatarák so zemiakmi Golden Wedges Original McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen McCain Golden Wedges Original 300 g pravej alebo falošnej hovädzej sviečkovej 1 lyžica kapar 3 - 4 malé nakladané uhorky Cornichon 1 šalotka 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate 1 - 2 lyžice hobliniek parmezánu 1 - 2 lyžice olivového oleja soľ, čerstvo mleté korenie Omáčka: 3 lyžice majonézy 1 - 2 lyžice kvalitného kečupu 2 - 3 lyžičky worchesterskej omáčky pikantná omáčka - tabasco alebo chilli omáčka (množstvo podľa chuti) soľ, čerstvo mleté korenie Postup: Mäso nameľte, prípadne „naškriabte“ nožom. Kapary aj uhorky nakrájajte na drobno, rovnako aj šalotku a petržlenovú vňať a všetko pridajte k mäsu. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a nakoniec vmiešajte hoblinky parmezánu. Tatarák vložte do chladničky a nechajte odležať. Medzitým, čo sa tatarák chladí, pripravte v rúre zemiaky. Zemiaky Golden Wedges Original rozložte v jednej vrstve na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte do zlatista, 18 - 20 minút podľa návodu na obale. Na prípravu omáčky zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. 1 - 2 lyžice hotovej omáčky vmiešajte do tataráku, zvyšok nechajte ako dip na namáčanie. Z nachystanej zeleniny pripravíme šalátik. Belgický tatarák podávajte s čerstvo upečenými zemiakmi Golden Wedges Original, pikantnou omáčkou a zeleninovým šalátom. Daniel na víne so zemiakmi Golden Wedges Original McCain x Svatava Coolinářka Vašková cca 700 g dančieho mäsa 1 veľká mrkva 1 veľká petržlen 100 g slaniny alebo údeného bôčika 1 cibuľa 3 celé strúčiky cesnaku 1 lyžica paradajkového pretlaku 2 bobkové listy ½ lyžičky nového korenia ½ lyžičky borievok vetvička čerstvého rozmarínu vetvička čerstvého tymiánu cce 250 ml suchého červeného vína cca 250 ml hovädzieho vývaru soľ korenie McCain Golden Wedges Original nakladané brusnice Postup: Do veľkého hrnca dajte restovať na kocky nakrájanú slaninu. Keď začne púšťať tuk, pridajte kocky osoleného mäsa a to restujte zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom slaninu aj mäso z hrnca vyberte a na vypečenom tuku orestujte cibuľu, kocky mrkvy a petržlenu. Spoločne všetko smažte dozlatista. Do hrnca k zelenine vráťte mäso a slaninu, pridajte všetko korenie, bylinky a celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, trochu čerstvo namletého korenia a všetko zalejte červeným vínom. Prilejte trochu vriacej vody alebo hovädzieho vývaru, tak aby bol obsah hrnca pod hladinou. Všetko varte asi hodinu v tlakovom hrnci. 20 minút pred tým, ako bude mäso uvarené, upečte v rúre McCain zemiaky Golden Wedges Original podľa návodu na obale. Keď je mäso mäkké, vyberte stonky byliniek a guličky korenia, prípadne dosoľte podľa chuti. Podávajte s upečenými zemiakmi Golden Wedges Original a nakladanými brusnicami. Pečený nakladaný hermelín s hranolčekmi 1.2.3 Fries Crinkle McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen 3 hermelíny 1 hruška 80 g parmskej šunky 3 lyžice jemne nasekaných vlašských orechov med McCain hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle Postup: Rúru rozohrejte na 200 °C. Hermelín pozdĺžne rozkrojte a zľahka potrite obe polovice medom (medu nedávajte veľa, vytekal by a pripaľoval by sa). Na jednu polovicu položte tenké plátky hrušky, posypte orechami, nakoniec vložte ešte 2 plátky sušenej šunky a prikryte druhou polovicou hermelínu. Opakujte. Hermelíny zvonku málinko potrite olejom a zabaľte do alobalu. Hranolčeky vysypte na plech a rozložte ich v jednej vrstve, nech sa neprekrývajú. Spodný rošt v rúre nechajte na pekáčik s hermelínmi, na vyššiu priečku dajte plech s hranolčekmi a pečte podľa návodu na obale. Na posledných desať minút vložte do rúry aj hermelíny. Hermelíny môžete tiež ľahko pripraviť na stolnom grile (prípadne v sendvičovači), zatiaľ čo sa budú hranolčeky piecť v rúre. Hermelíny na tanieri ešte pokvapkajte tekutým medom a podávajte s hranolčekmi ihneď po upečení. Kuracie prsia s ricottovou perinkou a hranolčekmi 1.2.3 Fries Crinkle McCain x Svatava Coolinářka Vašková 4 ks kuracích pŕs bez kože cca 400 ml paradajkovej passaty ½ lyžičky sušeného oregana 1 lyžička ghee 250 g ricotty cca 80 g čerstvého baby špenátu 1 strúčik cesnaku 1 žĺtok štipka muškátového orieška soľ mleté čierne korenie McCain 1.2.3 Fries Crinkle Postup: Do jednoporciových zapekacích misiek vlejte paradajkovú passatu (do každej cca 100 ml), osoľte, okoreňte a posypte oreganom. Pečením sa neskôr vytvorí chutná omáčka. V cedníku prúdom vriacej vody sparte špenát spoločne s nasekaným strúčikom cesnaku. Zvädnutý špenát nechajte úplne vychladnúť, vytlačte z neho vodu a nasekajte. Ricottu dajte do misky, pridajte nasekaný špenát s cesnakom, žĺtok, muškátový oriešok a všetko zmiešajte a osoľte. Kuracie prsia z oboch strán osoľte a okoreňte. Na ghee ho sprudka opečte z oboch strán, aby vo vnútri zostali surové. Takto pripravené mäso položte do zapekacích misiek na paradajkovú vrstvu. Teraz na mäso naložte ricottovú zmes - približne jednu lyžicu. Zapekaciu misu s takto pripraveným mäsom a paradajkovou zmesou dajte piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20-30 minút. Spoločne s mäsom dajte do rúry piecť aj hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle. Upečené mäso a hranolčeky servírujte spolu. Pre viac informácií navštívte www.mccain.sk. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Zažite streetfood priamo u vás doma

Máte chuť na niečo dobré, ale nechce sa vám vytiahnuť päty z domu? Pripravte si streetfoodové pochúťky priamo u vás doma! Streetfood je známy jednoduchými a veľmi chutnými dobrotami, ktoré zvládnete pripraviť aj vo vašej kuchyni. A aby bol zážitok dokonal

prejsť na článok

Spolu chutí všetko lepšie

Varenie – Rady do kuchyne A platí to pri každej príležitosti. Dobré jedlo chutí vždy lepšie, ak ho vychutnávame v spoločnosti našich blízkych a priateľov. Zdieľanie spoločných chvíľ nás robí ešte bližšími a ak si pritom vychutnávame aj dobré a s láskou

prejsť na článok

Poznáte zemiakové špeciality od McCain?

Varenie – Rady z kuchyne Rodina a spoločne strávené chvíle sú to najcennejšie v živote každého z nás. Viete, že tie najlepšie rodinné rozhovory sa dejú za stolom pri dobrom jedle? Nenadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Existuje tisíc dôvo

prejsť na článok

Blog plný inšpirácie pre mamy

Inšpiruje ma môj vlastný životný príbeh Byť mamou je to najkrajšie poslanie a pre mňa je to najúžasnejšie, ďakujem za túto krásnu a neopísateľnú cestu. Je to cesta plná krásny zážitkov a každodenných výziev. Iniciatíva Slobodná mama nás vedie k spolupatri

prejsť na článok

TOP realizácie: inšpirácie od zákazníkov časť. 1

Naša zákaznčíka z Neudorfu si svoju záhradu skrášlila naozajn jedinečne. Relaxačná zóna je ideálna na letný oddych. Ak sa chcete inšpirovať, prečítajte si viac a dozviete sa všetky podrobonosti a postupy, aké si zákazníčka zvolila. The post TOP realizáci

prejsť na článok