Medovníčky- história, cesto a zaujímavosti

História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m

prejsť na článok

Pečieme chutné medovníčky

Vianoce nám už pomaly klopú na dvere a vy ešte stále nemáte napečené medovníčky? Veď čo by to boli za sviatky bez medovníčkov. Tak poďte si teda s nami spoločne upiecť vynikajúce špaldové medovníčky.

prejsť na článok

Slivkový koláč s posýpkou

Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.    

prejsť na článok

Dokonalé perníkové cesto

Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov: Suché suroviny si pred pečením preosejte Najdôležitejšie pri spracovaní cesta na perníčky je hustota cesta. Nedá sa jednoznačne odhadnúť pri tvorení receptu množstvo múky, keďže každá

prejsť na článok

História

Príspevok História je zobrazený ako prvý na Radiátory KORAD.

prejsť na článok

Medovníčky

Počasie síce ignoruje blížiaci si príchod Vianoc, ale my tu v #hronov nie. Začali sme s vianočným pečením sladkých a voňavých medovníčkov.

prejsť na článok