Minestrone

Minestrone Locanda - Vrútky & Martin Minestrone, zlatý fond talianskej kuchyne Rozmýšľali ste niekedy nad tým, z čoho sa varí talianska polievka Minestrone? Popravde, nie je stanovený žiadny tradičný recept na túto polievku, pretože každá domácnosť si dáva do nej akékoľvek prísady, aké majú práve po ruke. Niečo, ako keď na Slovensku varíme rezancovú polievku. Avšak, všetky recepty majú pár vecí spoločných – Minestrone je typicky hustá, výdatná a obsahuje veľké množstvo nakrájanej zeleniny. A čo je najlepšie, Minestrone si podľa tohoto receptu môžete spraviť aj s nízkym obsahom sacharidov či bez lepku (podľa toho aké použijete cestoviny). Príprava: 10 min.Varenie: 30 min.Porcie: 4-6 1 lyžica oleja3 veľké mrkvy (jemne nasekané)2 stonky zeleru (nakrájaného na plátky)Polka väčšej cibule (nakrájanú na hrubo)2 lyžičky soli1 čajová lyžička mletého cesnaku1 čajová lyžička sušeného oregana1 čajová lyžička sušenej bazalkyŠtipka čierneho korenia2 hrste jemne nasekaného špenátuPribližne liter kuracieho vývaru1 konzerva červených fazúľ (opláchnuté)100g. cestovín (odporúčame Barilla)Extra: Parmezán na servírovanie Vo veľkom hrnci osmažíme na oleji mrkvu, zeler a cibuľu a miešame pri stredne vysokej teplote, kým cibuľa nezmäkne. Približne 3-4 minúty. Pridáme soľ, cesnak, paradajky, vývar a fazuľu. Následne hrniec prikryjeme a necháme variť na miernom ohni po dobu 10-12 minút, kým nám mrkva dostatočne nezmäkne. Teraz vložíme cestoviny, premiešame všetky ingrediencie, opäť prikryjeme a varíme kým cestoviny nebudú hotové, približne 10 minút (záleží od cestovín, ktoré použijete) a môžeme podávať. Podávame s čerstvo nastrúhaným parmezánom pre lepšiu chuť. Locanda Team radí: Ak nemáte čerstvú zeleninu, môžete použiť aj mrazenú. Všetka zelenina by mala byť nakrájaná na približne také isté kúsky, aby sa uvarili v ten istý čas. Minestrone skvelo chutí aj keď tam pridáte dobrú klobásu ale pozor aby polievka nebola, kvôli nej príliš slaná. Minestrone Locanda - Vrútky & Martin locanda

prejsť na článok