Mrkva – výborná a hodnotná zelenina

Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.

prejsť na článok

Prečo jesť ľadový šalát

Ľadový šalát je mnohými kulinárskymi špecialistami odsudzovaný ako jedna neužitočná zelenina. Niektorí ľudia si dokonca dovoľujú tvrdiť, že jeho konzumácia je tak hodnotná ako jedenie kriedy. Tieto tvrdenia sú odvodené pravdepodobne z faktu, že ľadový šal

prejsť na článok

Ako správne sadiť (siať) mrkvu

Mrkva je typická zelenina pestovaná v tzv. druhej trati. Skoré odrody (karotky) sú určené pre skorú jarnú výsadbu – majú krátke vegetačné obdobie a sú ideálne na konzumáciu v surovom stave. Poloskoré a neskoré odrody mrkvy prinášajú bohatšie výnosy a sú v

prejsť na článok

10 skvelých tipov, ako vaša zelenina a ovocie vydrží dlhšie

Ovocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple

prejsť na článok

Petržlen ako liečivá (ale aj nebezpečná) zelenina

Aj taká zdanlivo “obyčajná” zelenina ako je petržlen je v skutočnosti liečivý zázrak prírody. A nad našim zdravím má mimoriadne veľkú moc.

prejsť na článok

Prvé jarné ovocie a zelenina

Po zime potrebuje naše telo poriadnu dávku prirodzených vitamínov. Jarná zelenina a ovocie dodajú nášmu telu dostatok vitamínov a "prebudia" ho.

prejsť na článok