Mrkvovo-banánový chlieb s kokosovým krémom

Hľadáte inšpiráciu na jedinečnú a chutnú pochúťku, ktorá osvieži vaše raňajky či popoludňajšie posedenie pri čaji? Mrkvovo-banánový chlieb s kokosovým krémom je presne to, čo potrebujete. Tento recept spája sladkú chuť zrelých banánov s jemnou textúrou mrkvy a neodolateľným kokosovým krémom. Náš Kokosový krém vznikol spojením sladkých mandlí a kokosu. Pre váš ešte lepší zážitok sme do neho pridali kúsky praženého kokosu a lahodnej bielej čokolády. Tento lahodný krém bol ocenený hviezdou v prestížnej medzinárodnej súťaži Great Taste Awards. Tento recept je ideálny pre milovníkov netradičných kombinácií a tých, ktorí si potrpia na kvalitné suroviny. Nechajte sa inšpirovať a premeňte obyčajný deň na malú oslavu chutí a vôní, ktoré tento recept prináša. Ingrediencie: 200 g hladkej múky cca 200 g zrelé banány 100 g mrkvy nastruhaná úplne na jemno 3 vajcia 3 PL olivového oleja 50 g xylitol, prípadne kokosového cukru 1,5 ČL vanilka pravá 1/2 ČL sódy bikarbóny Voliteľné: 60 g obľúbených orechov, napríklad mandle, lieskovce muškátový orech Kokosový krém: 150 g mascarpone 100 g biela čokoláda 2 PL kokosový krém Postup: V jednej miske zmiešajte rozmačkané banány, nastrúhanú mrkvu, vajcia, cukor, olej, vanilkový extrakt. V druhej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a koreniny. Primiešajte suché prísadu ku mokrým a pridajte orechy a hrozienka alebo brusnice. Cesto vylejte do formy na chlebík s papierom na pečenie a pečte pri 180 stupňoch asi 45-50 minút. Postup na kokosový krém: Nad parou rozpustíme čokoládu, necháme ju trošku vychladnúť. Potom do nej primiešame mascarpone a kokosový krém. Príspevok Mrkvovo-banánový chlieb s kokosovým krémom je zobrazený ako prvý na Slowlandia.

prejsť na článok

Mascarpone pena s kokosovým krémom

Mascarpone pena s kokosovým krémom je vždy dobrý nápad! Chutí skvelo a jej príprava vám nezaberie veľa času. Hlavnú rolu v nej hrá Kokosový krém zo Slowlandie, ktorý v sebe spája sladké mandle, chrumkavý kokos a bielu čokoládu. Pripravení? Tak poďme na to

prejsť na článok

Ako vybrať najlepšiu domácu pekáreň na chlieb? TOP produkty podľa recenzií

Máte radi vôňu čerstvého chleba, ale tomu z obchodu už neveríte? Domáca pekáreň pomôže upiecť lahodný chrumkavý chlieb aj začiatočníkovi. Tie najlepšie domáce pekárne však už dávno nepečú len chlieb. Pohodlne si s ich pomocou pripravíte chlieb rôzneho zlo

prejsť na článok

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Vieme 4 spôsoby ako si ho osviežiť

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba do koša. Vďaka štyrom jednoduchým metódam bude chlieb mäkký a chutný a navyše bude mať chrumkavú kôrku. Aby chlieb rýchlo nevyschol, mal by byť vhodne skladovaný. Kým strúhanku najčastejšie vyrábame zo zatuchnutého

prejsť na článok

Najlepšie formy na domáci chlieb: TOP 6 produktov podľa recenzií a testov

The post Najlepšie formy na domáci chlieb: TOP 6 produktov podľa recenzií a testov appeared first on Rankito.sk.

prejsť na článok

Čo znamenajú veľké diery v chlebe? Je to chyba alebo nie? Máme odpoveď na túto zaujímavú otázku

Kúpili ste si chlieb s dierami? Nie sú síce škodlivé, ale poukazujú na niektoré nedokonalosti pri príprave pečiva. Zistite, čo ich môže spôsobiť a ako sa im vyhnúť pri domácom pečení. Receptov na dobrý chlieb je veľa. Bez ohľadu na to, či ho pripravuje

prejsť na článok