Múka našich predkov + starobylý RECEPT na chlieb bez droždia a soli

Na našej ceste za poctivými potravinami a zdravou stravou sa tentokrát vydáme do minulosti – dokonca až do stredoveku. Je prekvapujúce, čo všetko naši predkovia dokázali zúžitkovať ako zdravé potraviny s nízkym glykemickým indexom, dostatkom vlákniny, min

prejsť na článok

CHLIEB ROTI

CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie

prejsť na článok

Pizza chlieb – neodolateľné pizza bochníky

Jednoduchý recept na jemné pizza bochníky, pripravené z magickej zmesi múky, droždia, vody a soli. Celé kúzlo týchto mini pizza chlebov je ukončené veľkorysou infúziou olivového oleja a cesnaku, ktoré zaistia že každé sústo bude neodolateľne jemné a chutn

prejsť na článok

CHLIEB NAAN

CHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii  pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept

prejsť na článok

Lístkové rolky

Recept poslala pani Viera, Rožňava Potrebujeme: Cesto 7 g droždia 3 lyžice vlažnej vody 230 g hladkej múky 120 ml mlieka 2 lyžice oleja 125 g masla 2 lyžičky cukru štipka soli Plnka 150 g tmavej čokolády Na potretie 1 vajce Pozri celý článok The post Lís

prejsť na článok

Univerzálne cesto z Kamutu. Sladké aj slané, z droždia aj z kvásku

Čoraz častejšie sa stretávam s ľuďmi, ktorí trpia rôznymi intoleranciami na pšenicu.  Je to spôsobené tým, že dnešná pšenica už  je často tak prešľachtená, že ju prestáva naše telo tolerovať. Preto je dôležité si dobre vyberať múku, z ktorej pečieme. Najl

prejsť na článok