Najlepšia husacina: 3 tipy, ako si vybrať reštauráciu, kde majú najchutnejšiu pečenú hus

Najlepšia husacina: 3 tipy, ako si vybrať reštauráciu, kde majú najchutnejšiu pečenú hus Ako zistiť, kde v Slovenskom Grobe pripravujú najlahodnejšiu  husacinu? Ak neviete, na čo sa zamerať pri výbere najlepšej husacej reštaurácie, poradíme vám niekoľko detailov, ktoré si treba všimnúť. Asi každý z nás vie, že kolískou tradičnej gurmánskej špeciality, za akú sa považuje  husacina,  je Slovenský Grob. Práve tu nájdete najviac reštaurácií ponúkajúcich pôžitok z husacích jedál.  Kde však zažijete najlepšie husacie hody?  Poradíme vám detaily, ktoré si treba všimnúť. Najlepšia husacina rovná sa krásne prostredie reštaurácie Preto,  aby ste si vychutnali pôžitok z husaciny, či celkovo z každého jedla, je určite dôležité prostredie. To býva zväčša to prvé, čo si aj každý z nás všimne. Majitelia reštaurácie, ktorí si dajú záležať na každom detaily a starostlivo premyslia vzhľad svojho podniku, zväčša vedia , ako pripraviť pre svojich hostí skvelé jedlo. Čas prípravy a možnosť objednať si pečenú hus na presný čas Husacina je špecifická v tom, že sa dlho pripravuje. Dĺžka pečenia závisí od jej veľkosti. Napríklad hus, ktorá váži 4 kilá, sa pečie 4 hodiny. Preto reštaurácie, ktorým záleží na kvalite podávanej husaciny, uprednostňujú možnosť objednať si husacie hody na presne stanovený čas. Husacina je potom po príchode hostí čerstvá a lahodná. Presne taká, aká má byť. „Vynikajúca chrumkavá kožka a červená farba na pečenej husi sa docieli najmä správnym pečením a nie lacným trikom, akým je napríklad potieranie husacieho mäsa mliekom,“ hovorí majiteľka reštaurácie Husacina Stolček prestri sa, Jana Gažová. „Naša  reštaurácia pripravuje vždy všetky pokrmy len na čerstvo, iba vtedy chutí jedlo najlepšie. Nikdy nepripravujeme husacinu do zásoby. Ak sa totiž jedlo musí opätovne zohrievať , stráca na kvalite a nechutí už tak dobre,“ dodáva.  Na kvalitu husaciny určite vplýva aj fakt, odkiaľ hus pochádza. Ak máte mäso, ktoré je z rýchlovýkrmu, nemôžete čakať zázraky. Každá dobrá kuchyňa si preto dá záležať na výbere surovín a disponuje vlastnými dodávateľmi. („My máme vlastnú slovenskú farmu, kde chované husi majú voľný výbeh a dobre  sa o ne starajú. Ich mäsko je aj preto omnoho lahodnejšie,“ hovorí majiteľka rodinnej reštaurácie Husacina Stolček prestri sa.  Príjemný a profesionálny personál Okrem pekného prostredia a skvelého jedla je samozrejme dôležitá aj obsluha. Ak totiž máte pred sebou síce dobré  jedlo podávané s neochotou,  vie to navždy pokaziť celkový dojem a nenapraví to ani príjemné prostredie.  Skvelé jedlo, krásne priestory a milý i ústretový personál nielen pre vašu oslavu či teambuilding určite nájdete v reštaurácii Husacina Stolček prestri sa v Slovenskom Grobe. Galéria REŠTAURÁCIA ZÁHRADA A EXTERIÉR REŠTAURÁCIE NAŠE DOBROTY Kontakt STOLČEK PRESTRI SA Hlavná 15900 26 Slovenský Grob+421 915 861 [email protected] Otváracia doba Pondelok Sobota12:00 22:00 Nedeľa12:00 17:00 Rezervácia objednávky minimálne 24 hodín vopred vlastné parkovisko a detské ihrisko obedné rezervácie sú od 12:00 do 16:00 (po 16:00 pripravujeme stoly na večere) platba kartou možná   +421 915 861 700

prejsť na článok

Vianočné husobranie

Pozývame Vás vychutnať si vianočnú atmosféru na našej terase v piatok 11.12.2020 (16:00 20:00 hod.) a sobotu 12.12.2020 (12:00 20:00 hod.) Okrem vianočného punču a vareného vínka budú pre Vás pripravené rôzne dobroty (lokše, chlieb s masťou a cibuľou, c

prejsť na článok

Degustačná večera s vínami zo Starého sveta

Pozývame vás na degustačnú večeru so somelierom Miroslavom Jajcayom a šéfkuchárom Martinom Valovičom. MENU: Predjedlo foie gras crème brulée, jablko, brioška Polievka karfiol, curry, kokosové mlieko, limetka Hlavný chod jelení chrbát, paštrnák, hruška

prejsť na článok

Majiteľka reštaurácie Stolček prestri sa: Variť s láskou nie je len fráza

Majiteľka reštaurácie Stolček prestri sa: Variť s láskou nie je len fráza Podnikanie v gastronómii je v súčasnosti veľmi ťažké. Najmä vďaka veľkej ko

prejsť na článok

Pracovná obuv: Ako vybrať, na čo si dať pozor a aká značka je najlepšia?

Dobrá topánka je základ. A platí to nielen v klasickej móde, ale aj v pracovnom segmente. Či už Vás bolia noha v zlých topánkach, neviete sa zorientovať v širokej ponuke alebo potrebujete prehľad v značkách, vytvorili sme kompletný prehľad ako vybrať prac

prejsť na článok

Nová web stránka pre reštauráciu San Angello

Pre reštauráciu San Angello z B.Bystrice sme vytvorili novú web stránku sanangello.sk. Na stránke nájdete informácie o tejto výbornej reštaurácii, a samozrejme ich chutné menu v aktuálnom jedálnom lístku a ponuku denných jedál. Stránka je oprimalizovaná n

prejsť na článok