3:2:1 je pomer múky, masla, cukru. teda 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Ak použijete tento pomer, koláčiky sa Vám vždy vydaria. Nie je to žiadna novinka, toto linecké cesto robili už naše babičky a často od oka. 300 g hladká pšeničná múka (môžete použiť aj celozrnnú, alebo časť zameniť)200 g maslo 100 g práškový cukor 1 ks žĺtok 1 čl citrónová kôra Cesto je najlepšie robiť deň vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo. Studené maslo nastrúhame na hrubom strúhadle. zo všetkých surovín priamo na kuchynskej doske vypracujte rukami cesto pokiaľ sa Vám všetky suroviny nespoja a nevznikne kompaktná guľa. Pracujeme rýchlo, aby sa nám maslo neroztopilo. Zabaľte ju do fólie a dajte do chladničky. Valček dajte schladiť spolu s cestom. Bude sa Vám s ním lepšie pracovať. Pred tvarovaním, alebo vykrajovaním cesto vyberte a rozvaľkajte na zhruba 5 mm. Ak by ste robili viac cesta ako je vyššie uvedené množstvo, pri vaľkaní si cesto rozdeľte a vyvaľkajte vždy len časť, aby sa nezohrialo a nelepilo na dosku. Podsýpajte múkou len minimálne. Pečieme vždy vo vyhriatej na 180°C asi 8 minút na plechu, po upečení sú krehké a preto koláčiky na ňom nechajte vychladnúť. The post Najlepšie linecké cesto 3-2-1 appeared first on Mykitchendiary.
Varenie - Recepty - Múčniky a dezerty Originálne dvojfarebné linecké srdce, ktoré zaručene potešia každého. Ingrediencie: 1 balenia bábovky v prášku 250 g zmäknutého masla 1 vajce 1 balíček strúhanej citrónovej kôry Finesse 2 zarovnané lyžice ka
prejsť na článokToto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.
3x hlasované Čas prípravy: 20 minút, Čas prečenia: 20-30 minút, Počet porcií: 35 koláčov Linecké cesto od babičky je druh cesta, ktorý je veľmi oblúbený nielen počas Vianoc. Neváhajte a doprajte si k nemu aj vianočné koláče s webom chutné rece
prejsť na článokPrípravu obľúbených pizza slimákov už každý iste dobre pozná. Jednoduché jedlo, ideálne namiesto klasických jednohubiek alebo ako snack na cestu, či pre návštevu. Milujú ich deti, dospelí, jednoducho všetci! Skúšali ste však namiesto kečupu použiť kvalitn
Torty patria medzi najobľúbenejšie a najslávnostnejšie múčniky. Ich príprava je často považovaná za vrchol cukrárskeho umenia. Základom pečenia tôrt je naučiť sa piecť dobré piškótové cesto, pričom plnka torty môže byť prakticky ľubovoľná.
prejsť na článok