Návrh a príprava chladiarenského a mraziarenského boxu

Chladiarenské boxy a mraziarenské boxy sa najčastejšie využívajú na priemyselné skladovanie potravín ako sú polotovary, mliečne výrobky, mäso, ovocie a zelenina, ale aj liečivá, kvety a podobne. To znamená, že sú vhodné najmä pre potravinárske prevádzky, mäsiarstva, sklady, reštaurácie, hotely, farmaceutické sklady či kvetinárstva. Mnohé boxy sú však rozoberateľné a znovupostaviteľné, čo je ich veľkou výhodou. Každý chladiarenský a mraziarenský box by mal byť navrhnutý na mieru a dodaný tak, aby spĺňal vonkajšie (vizuálne) a vnútorné (technické) kritériá zákazníka preto je dôležité si vybrať spoločnosť, ktorá Vám dokáže odborne a komplexne navrhnúť požadovaný box. Pri výbere boxu je však dôležité dbať na hygienické minimá resp. normy, ktoré napríklad na Slovensku udáva Úrad verejného zdravotníctva a Štátna veterinárna a potravinová správa. Skôr než požiadate o návrh boxu by ste mali predom vedieť, aký produkt budete skladovať a aká teplota by mala byť konštantne udržiavaná v jadre produktu. Príklady skladovania tovaru: Pri skladovaní mäsa by ste mali používať chladiaci box s teplotou nastavenou od +2°C až +4°C. Pri skladovaní kvetov by ste mali používať chladiaci box s teplotou nastavenou od +8°C až +10°C. Pri skladovaní mliečnych produktov ako je napríklad zmrzlina by ste mali používať mraziarenský box s teplotou nastavenou od -18°C až -25°C. Pri skladovaní liečiv by ste mali používať mraziarenský box s teplotou nastavenou od -35°C až -60°C. Naša spoločnosť ponúka rôzne atypizované boxy na mieru: S rôznymi teplotnými požiadavkami (najčastejšie pri chladiarenských boxoch je to teplota od +2°C až +4°C, pri mraziarenských je to teplota -18°C až -20°C) S rôznymi rozmermi (najčastejšie pri chladiarenských boxoch je to rozmer minimálne 1000mm x 2000mm x 2200mm, pri mraziarenských je to rozmer 3000mm x 4000mm x 2200mm) S rôznymi typmi dverí (ľavé, pravé, posuvné, otočné či automatické) S rôznymi hrúbkami PUR panelov (najčastejšie je to rozmer od 60mm do 100mm) S rôznymi lištami S rôznou potrebnou automatizáciou (agregáty, výparníky, rozvádzače, presostaty, tyče, podložky, matice apod.) S rôznym vybavením (presklenenie, osvetlenie) PUR panel – sendvičový panel Naše chladiarenské a mraziarenské boxy vyrábame z PUR panelov, v hrúbkach zodpovedajúcich požadovanej teplote v chladenom priestore. PUR panel má priebežné jadro, čo zlepšuje estetický vzhľad boxu a eliminuje straty tepla (nemá škáry či úskoky), lepšie tepelnoizolačné vlastnosti, väčšiu pružnosť a zaujímavé profilované vzory na povrchu obloženia. PUR panely sú u menších a stredných boxov samonosné a preto si nevyžadujú ďalšie podporné konštrukcie. Postup pre návrh a montáž boxu by mal byť prevedený v niekoľkých nasledujúcich krokoch Klient pri žiadosti o cenovú ponuku dostane formulár, v ktorom je povinné vyplniť informácie o klientovi a o tovare. Informácie o technológii, doplnkové informácie a nákres si s Vami prejde náš technický zástupca. Po doručení vyplneného formuláru na výpočet potrebných parametrov technológie sa vypracuje cenová ponuka a pomocou software-u sa vypočítajú potrebné rozmery a príslušenstvo. Po potvrdení korektnosti výpočtu a odsúhlasení cenovej ponuky zadáme do výroby požadovaný box. Distribúcia boxu a technológie je možná na príslušnú pobočku, na požiadanie aj priamo na stavbu a následne Vám box osadí a nainštaluje montážna spoločnosť. Pri žiadosti o vypracovanie cenovej ponuky pre spotrebiteľa box montuje naša spoločnosť, pri žiadosti o vypracovanie cenovej ponuky pre veľkoobchod box dodáva naša spoločnosť. Referencia našej spoločnosti v dodaní chladiarenských a mraziarenských boxov: Spoločnosť DTN group, s.r.o. vo svojej histórii už zastrešila niekoľko stoviek boxov od boxov v malých prevádzkach (1m x 2m s výškou 2,2m) až po veľké boxy so združenými agregátmi (40m x 50m s výškou 7m). Článok Návrh a príprava chladiarenského a mraziarenského boxu je zobrazený ako prvý na SLOVKLIMA DEIMOS group, s.r.o..

prejsť na článok

Návrh rodinného domu

Návrh interiéru rodinného domu Martina Galliková, Utulno 2020

prejsť na článok

Na čo sa zamerať pri výbere chladiaceho boxu?

Voľba správneho chladiaceho boxu je kľúčová nielen pre zachovanie kvality skladovaných produktov, ale aj pre optimalizáciu nákladov a zvýšenie efektívnosti vašej prevádzky. Správny výber chladiaceho boxu však môže byť zdĺhavým a zložitým procesom. Na tiet

prejsť na článok

Návrh optimalizácie maloobchodnej siete

Pre potravinársku skupinu Tauris sme spracovali dopytovú analýzu trhu a návrh optimalizácie maloobchodnej siete.  Potravinárska skupina získala prehľad o stave svojej siete maloobchodných predajní a zoznam konkrétnych opatrení na zlepšenie predaja, kvali

prejsť na článok