Nedávno som natrafila na úžasný recept na zdravé sušienky pre deti (recept od inej mamičky), ktoré upečieš z 5-tich surovín. Je naozaj jednoduchý! Zalizovať sa budeš s deťmi ešte tri dni po zjedení Vhodné na párty, k sviatku či Vianociam alebo iba tak. Potrebuješ: 100 g hladkej múky (ideálne špaldovej, i ja som ju použila) 100 g masla (klasická kocka) 100 g mrkvičky 100 g tvrdého syra (syr pridaj ak má tvoje bábo viac ako 1 rok) rasca (kmín), prípadne iné semienka na posypanie vajíčko môžeš/nemusíš použiť na potretie sušienok (od 8. mesiaca potri iba žĺtkom, od 1 roku môžeš použiť celé vajíčko) Múku, nastrúhané mäkké maslo, na jemnúčko nastrúhanú mrkvu a prípadne i nastrúhaný syr zmiešaj dokopy a vytvor cesto. Cesto by sa nemalo lepiť. Nechaj ho stuhnúť max. 2 hodiny v chladničke, aby sa ti potom dalo dobre vyvaľkať na pomúčenej doske. Vyvaľkaj na hrúbku 0,5 cm. Vezmi vykrajovačky na cesto a môžeš vytvoriť prvé sušienky aj s detičkami. Nakoniec ich potri vajíčkom (podľa veku dieťatka použi buď žĺtko alebo celé vajíčko), posyp rascou. Peč na papieri na pečenie na 180°C cca. 15 minút. Ak si nie si istá, či už tvoje bábätko môže zjesť konkrétnu surovinu, pozri do tabuľky zavádzania prvých potravín, kde si to môžeš overiť. Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme v prípade, že ide o dieťa mladšie ako 1 rok! Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín. Čítaj viac článkov z kategórie TU. The post Od 8. mes.: Úžasné mrkvovo-syrové sušienky pre deti appeared first on Emamamamu.sk.
Domov Recepty Pizza druhy zoznam Syrové slané pizza slimáky -pizzovníky z lístkového, alebo z kysnutého cesta. Recept na slané pečivo plnené šunkou a syrom. Pizza slimáky pizzovníky z lístkového cesta prísady: lístkové cesto šunka 150 gramov strúhaný
prejsť na článokFacebook Envelope Instagram Tento rok nás Mikuláš oslovi
prejsť na článok8. februára 2024 sa vo výstavných priestoroch školy konala vernisáž výstavy súťažných prác „Slovensko, krajina v srdci Európy 2023“ spojená s oceňovaním víťazov súťaže. Odborná porota to nemala ľahké, vyberala najlepšie diela z takmer 1500 doručených prác
prejsť na článok8. februára 2024 sa vo výstavných priestoroch školy konala vernisáž výstavy súťažných prác „Slovensko, krajina v srdci Európy 2023“ spojená s oceňovaním víťazov súťaže. Odborná porota to nemala ľahké, vyberala najlepšie diela z takmer 1500 doručených prác
prejsť na článok8. februára 2024 sa vo výstavných priestoroch školy konala vernisáž výstavy súťažných prác „Slovensko, krajina v srdci Európy 2023“ spojená s oceňovaním víťazov súťaže. Odborná porota to nemala ľahké, vyberala najlepšie diela z takmer 1500 doručených prác
prejsť na článok