Oplachujete cestoviny po varení? Fatálna chyba

Je niečo jednoduchšie ako varenie cestovín? Odpoveď na túto otázku sa zdá triviálna. Mnoho ľudí však pri príprave tohto produktu robí základnú chybu. Opláchnutím cestovín studenou vodou sa zmyje cenný škrob. Jedlá obsahujúce cestoviny sú doménou Talianov. Práve ich metódy sa oplatí nasledovať ako príklad. Oplachovanie uvarených cestovín studenou vodou je neodpustiteľný zločin. Dodatočný kúpeľ spôsobí, že pasta stratí chuť a vôbec sa nespojí s omáčkou. Prečo by ste nemali cestoviny po uvarení zliať? Najčastejšie varíme cestoviny na podávanie s omáčkou . Mäso bolognese aj carbonara na báze vajec a slaniny sa riadia rovnakými pravidlami. Naša prevádzka tiež nie je ovplyvnená tvarom vybranej pasty . Studená voda sa absolútne neodporúča. Ako nalievanie vody ovplyvňuje varené cestoviny ? V prvom rade zmyje škrob . To znamená , že cestoviny stratia svoju chuť a akákoľvek omáčka do nich pridaná jednoducho stečie . Uvarené cestoviny stačí scediť . Z tohto pravidla existuje jedna výnimka. Cestoviny určené na šalát je prípustné oplachovať . Zostane elastický a nezlepí sa nechutne s ostatnými ingredienciami . Je však potrebné poznamenať, že kvalitný výrobok nevyžaduje temperovanie, bez ohľadu na to, v akom pokrme sa má použiť . Aké pravidlá sa oplatí poznať pri varení cestovín? Ak si chcete vychutnať vynikajúcu chuť cestovín, začnite výberom kvalitného produktu. Úspora pár eur nestojí za pokazené jedlo a vyhodené suroviny . Keď budete mať správne kvalitné cestoviny, uistite sa, že máte nádobu na ich varenie . Cestoviny musia mať v hrnci dostatok miesta. To zaisťuje, že sa výrobok správne uvarí . Pri príprave dlhých špagiet ich vtlačíme lyžičkou do vriacej vody, len čo je spodná časť dostatočne mäkká . Udržujte správne proporcie. Na 100 g cestovín je potrebný 1 liter vody. Na každý liter vody pripadá 1 čajová lyžička soli . Malý prídavok korenia zaistí nielen chuť, ale aj rovnomerné varenie . Cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody . Nezabudnite ho občas premiešať. Cestoviny ponechané samé sa zlepia, čo môže mať za následok nedostatočne uvarené miesta . Cestoviny varte vždy al dente . V súčasnosti výrobcovia najčastejšie uvádzajú na obale čas varenia. Ak to nie je uvedené, jednoducho skrátite štandardný čas varenia o 1-2 minúty . Pred scedením cestovín trochu ochutnajte, aby ste sa uistili, že sú hotové.

prejsť na článok

Ambulancie v považskobystrickej nemocnici sú bez telefonického spojenia

Dôvodom je chyba na analógovej ústredni, na ktorú sú pripojené súkromné ambulancie, ale aj lekáreň či iné súkromné prevádzky v nemocnici.

prejsť na článok

Maláriu maliarom

Prečo chýba tretina Kolosea. Porazil by medveď Neptúna? Sloboda pašerákov. Kope Tomáš duhému jamu? Prečo potrebuje Zuzka na horskej dráhe kornút okolo hlavy? Čo zabudol Braňo robiť počas pandémie?   

prejsť na článok

Do gulášu nikdy nepridávajte túto vec. Celý ho to pokazí

Guláš je obľúbený pre svoju bohatú chuť a vôňu, ktorá sa dosahuje starostlivým výberom surovín a spôsobom varenia. Klasický recept obsahuje kvalitné mäso, cibuľu, papriku a ďalšie koreniny, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Ča

prejsť na článok

Vážna bezpečnostná chyba pluginu vystavuje tisíce webov riziku útoku

Tím Wordfence objavil tri závažné chyby v obľúbenom WordPress plugine Responsive Menu, ktoré mohli vystaviť riziku hacknutia viac ako 100 000 webových stránok. Z týchto chýb je jedna označená tímom Wordfence ako kritická, ďalšia je označená ako vysoko neb

prejsť na článok

Ako vybrať najlepšiu domácu pekáreň na chlieb? TOP produkty podľa recenzií

Máte radi vôňu čerstvého chleba, ale tomu z obchodu už neveríte? Domáca pekáreň pomôže upiecť lahodný chrumkavý chlieb aj začiatočníkovi. Tie najlepšie domáce pekárne však už dávno nepečú len chlieb. Pohodlne si s ich pomocou pripravíte chlieb rôzneho zlo

prejsť na článok