Pestrý ovocný šalát s orechmi je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Počas týchto chladných zimných dní, kedy je telo vyčerpané a trpí nedostatkom živín, môže takýto ovocno-orechový šalát povzbudiť telo i ducha. Misku tejto vitamínovej bomby by sme si mali dopriať pravidelne každý deň. Počas dňa by sme nemali zabúdať ani na orechy. Ich každodenná konzumácia spolu s ovocím zlepší imunitu človeka, dodá mu energiu a zlepší náladu. Suroviny Šalát: 2 zrelé banány 2 sladké jablká 200 g ananásu 1 zrelé mango 250 g jahôd 1 PL píniových orieškov 50 g vlašských orechov lístky čerstvej mäty Medová zálievka: 1 PL citrónovej šťavy 2 PL medu 1 dcl vody Postup prípravy Zrelé banány ošúpeme a nakrájame na rovnomerné kolieska, ktoré vložíme do väčšej misy. Jablká umyjeme a vyberieme z nich jadrovník. Nemusíme ich zbavovať šupky. Nakrájame ich na mesiačiky a každý potom narežeme na 4 – 5 častí. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby si zachovali svoju svetlú farbu. Premiešame a necháme odležať. Do šalátu pridáme očistený a na kocky nakrájaný ananás. Mango sa snažíme kúpiť to najzrelšie. Či je zrelé, zistíme podľa vône, farby a dotyku. Nemalo by byť úplne zelené a tvrdé, ale skôr žlto-červené a mäkšie. Jahody očistíme od zelených lístkov a prekrojíme na polovice, aby do šalátu pustili šťavu a dodali mu voňavú jahodovú arómu. Pokojne tiež môžeme pridať aj iné druhy ovocia – kivi, broskyne, marhule, mandarínky, čučoriedky, maliny V jednej porcii tak získame bohatú vitamínovú bombu, postačujúcu na celý deň. Šalát následne zalejeme medovou-citrónovou zálievkou. V teplej vode rozpustíme med a k nemu pridáme citrónovú šťavu. Poriadne zamiešame a vylejeme do ovocného šalátu. Medzitým si na suchej panvici zľahka upečieme píniové a vlašské orechy. Krásny farebný šalát na záver dozdobíme čerstvými lístkami mäty a posypeme ho pečenými a píniovými orieškami, ktoré šalátu dodajú ďalšiu významnú dávku vitamínov a minerálov. Fotografia: © bigstockphoto The post Ovocný šalát s pečenými vlašskými a píniovými orieškami first appeared on BioOrechy.sk.
Aj vy zvyknete občas mávať dilemu, akými raňajkami by ste sa radi naštartovali do nového dňa? Chcete konečne zmeniť klasické raňajky, na ktorých ste si doteraz denne pochutnávali alebo sa jednoducho snažíte obmedziť konzumáciu chleba a pečiva? Máme pre v
prejsť na článokAplikácii odovzdalo svoj hlas0ľudíz celkového počtu0hlasujúcichPopis aplikácie Donáška jedla z viac ako 440 reštaurácií, 100 tisíc hodnotení a 150 tisíc spokojných zákazníkov. Objednajte si jedlo online napríklad v týchto lokalítách: Bratislava, Žilina, K
prejsť na článokPravá slivovica patrí na Slovensku do top trojice najobľúbenejších ovocných destilátov. Na jej výrobu, konzumáciu, či degustáciu existujú špeciálne pravidlá. Počet Slovákov, ktorí uprednostňujú prémiový destilát, sa rokmi postupne
prejsť na článok