Klasický, no o to viac obľúbený recept na paradajkovú polievku. Zamilujú si ju všetci dospelí a hlavne deti. S našim 100% prírodným paradajkovým pretlakom Dvory si budete užívať polievku viac ako doteraz! Prípravu paradajkovej polievky zvládne aj začiatočník, pretože je skutočne jednoduché ju pripraviť. Ingrediencie: olejhladká múkapripravený kurací vývar (môžete ho pripraviť aj z kvalitného bujónu)4 strúčiky cesnaku1 cibuľakoreniny: bobkový list, celé korenie, soľ, cukor, bazalka2x paradajkový pretlak Dvoryuvarená ryža alebo cestovinasyr (ideálne mozzarella nakrájaná na kúsky) Príprava: Na oleji si urobíme zápražku z múkyNásledne zápražku zalejeme pripraveným kuracím vývaromPridáme prelisovaný cesnak a celú obielenú cibuľuDo polievky pridáme bobkový list, celé korenie a soľVšetko spolu varíme cca 15 minútNásledne pridáme 2x paradajkový pretlak DvoryPo pridaní pretlaku nasypeme do polievky kúsok cukru a bazalkyNecháme polievku prevariťMedzi tým si uvaríme ryžu alebo cestovinu. Klasická paradajková polievka sa podáva bez ryže a cestoviny, ale každý si zvoľte spôsob, ktorý Vám viac vyhovuje a chutí.Mozzarellu nakrájame na malé kúsky (môžete použiť a nastrúhať aj iný syr) Paradajkovú polievku podávame v miske, do ktorej pridáme mozzarellu alebo iný syr. Na vrch môžete ako ozdobu pridať list čerstvej bazalky. Vyskúšajte náš prírodný domáci paradajkový pretlak Dvory a uvidíte, že už nebudete chcieť použiť iný. Lahodná chuť pretlaku vyrobeného s láskou, oživí chuť každého receptu. The post Paradajková polievka appeared first on Pretlak Dvory.
Vedeli ste, že lykopén (červený pigment obsiahnutý v rajčinách/paradajkách) má medzi karotenoidmi najvyššiu antioxidačnú aktivitu? Alebo, že tepelná úprava paradajok v nich až päťnásobne zvyšuje obsah lykopénu? A v neposlednom rade, že ak k paradajkám pri
Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.
prejsť na článok