Pasteis de nata (vegan)

Pasteis de nata je jeden z receptov, ktorý chystám na našu vegánsku cestu po Madeire s Worldee. Nie len že spoločne preskúmame tento krásny ostrov večnej jari, ale budeme chodiť po vegan a vegan friendly podnikoch, ochutnávať lokálne ovocie s lokálnym sprievodcom Marekom a spoločne sa naučíme aj variť lokálne špeciality vo verzii, ako tieto preslávené koláčiky. Navštívime tie najkrajšie miesta, vodopády, levády a prírodu, ktoré tento ostrov v Atlantickom oceáne ponúka. Všetko už máme pre vás naplánované, tak sa pridajte a poďte s nami do tepla. Všetky informácie a podrobný itinerár tu: www.bit.ly/veganmadeira Pasteis de nata: Počet porcií12 porciíŠtvrtina (3 porcie)Polovica (6 porcií)Predvolene (12 porcií)Dvojnásobok (24 porcie)Trojnásobok (36 porcií)Čas prípravy20 min.Čas varenia10 min.Celkový čas30 min. 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkan ho l stkov ho cesta 200 g kokosového mlieka z konzervy 90 g trstinového cukru 1 citrón - kôra z neho čl kurkumy čl škorice štipka soli 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie 30 g kukuričného škrobu NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :)5.0 Ingrediencie 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkan ho l stkov ho cesta 200 g kokosového mlieka z konzervy 90 g trstinového cukru 1 citrón - kôra z neho čl kurkumy čl škorice štipka soli 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie 30 g kukuričného škrobuPokynyPasteis de nataIngredienciePokyny{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2024-01-10","name":"Pasteis de nata","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2024\/01\/DSC04690-copy-700x525.jpg","description":"Pasteis de nata je presl ven Portugalsk kol \u010dik, ktor sa sklad z l stkov ho cesta a vanilkov ho kr mu so koricou. Upe\u010dte si ho veg nsky.","recipeIngredient":["270 g vegan l\u00edstkov\u00e9ho cesta","200 g kokosov\u00e9ho mlieka z konzervy","90 g trstinov\u00e9ho cukru","1 citr\u00f3n - k\u00f4ra z neho"," \u010dl kurkumy"," \u010dl \u0161korice","\u0161tipka soli","100 g rastlinnej smotany na varenie \u010di \u0161\u013eahanie","30 g kukuri\u010dn\u00e9ho \u0161krobu"],"recipeCategory":"Kol\u00e1\u010de","recipeYield":"12","cookTime":"PT0H10M","prepTime":"PT0H20M","totalTime":"PT0H30M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"12","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Portugalsk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Lístkové cesto zrolujte na valček a nakrájajte na 12 koliesok. Postupovať môžete podľa tohto videa, ak potrebujete vizuálnu pomôcku. Z každého spravte čo najtenšiu placku a vysteľte ňou formu na muffiny. Kým pripravíte plnku, dajte formu do chladničky a vyhrejte rúru na 250 stupňov bez ventilátora. V malej miske rozmiešajte kukuričný škrob v rastlinnej smotane. V malom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie na plnku a začnite krém zahrievať, kým nezhustne a nevytvorí sa hladný žltý krém. Ja som použila silnú Indickú vanilku, vďaka nej má môj krém má viac karamelovú farbu. Krémom naplnte košíčky z lístkového cesta a dajte ich piecť na 10 minút, kým sa na povrchu nevytvoria tmavé bodky. Koláčiky nechajte 15 minút vychladnúť, kým sa do nich pustíte. Príspevok Pasteis de nata (vegan) zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Leather Sleeves

Authentic Portland church-key selfies tofu. Farm-to-table, cred trust fund fingerstache. Synth raw denim vegan Banksy butcher stumptown single-origin semiotics. Intelligentsia chambray tousled, kitsch Godard actually pop-up. Listicle ugh flannel tousled r

prejsť na článok

Inspiration: Nordic Home

Meditation street art bitters keffiyeh Shoreditch. High Life roof party pour-over bitters, vegan Pitchfork ennui migas. Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache, XOXO sustainable pug fi

prejsť na článok

Inspiration: Rural Living

Meditation street art bitters keffiyeh Shoreditch. High Life roof party pour-over bitters, vegan Pitchfork ennui migas. Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache, XOXO sustainable pug fi

prejsť na článok

Designer Interview

Mustache Schlitz next level blog Williamsburg, deep v typewriter tote bag Banksy +1 literally. Lomo 8-bit pour-over mumblecore photo booth. Kitsch pork belly cred, small batch butcher selvage direct trade. Master cleanse narwhal plaid. Seitan vegan Portla

prejsť na článok

Take Note

Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache. Bespoke polaroid biodiesel cliche dollar toast. Godard single-origin coffee viral gluten-free craft beer biodiesel. Keffiyeh Pinterest umami, l

prejsť na článok