Pečené tofu so slivkovou omáčkou Slivky sú moja veľká láska a v spojení s údenými a slanými chuťami by ich mal vyskúšať každý. Potrebujeme: Pečené tofu: 2 balenia údeného tofu2 ČL oleja4 ČL sójovej omáčky1 ČL javorového sirupu1/2 ČL mletej údenej papriky2 ČL vody Slivková omáčka: 1 PL masla1 ČL hladkej múky100 ml vody4 kopcovité PL slivkového lekváru3-4 sušené slivky nakrájané nadrobnoštipka škoricena dochutenie soľ/citrónová šťava/javorový sirup Postup: Rúru si dáme vyhriať na 200 stupňov. Tofu prerežeme pozdĺžne a zvrchu do neho spravíme jemné zárezy. Zmiešame ingrediencie na marinádu a natrieme ju na kúsky tofu z oboch strán. Pečieme 25-30 minút. Na menšej panvici si rozpustíme maslo. Pridáme múku a poriadne ju rozmiešame, aby sme v omáčke nemali hrudky. Miešajúc necháme opiecť do jemne hnedej zápražky. Pridáme vodu, lekvár, sušené slivky nakrájané na kúsky. Premiešame a necháme 3 minúty bublať. Pridala som aj štipku škorice pre zaujímavejší rozmer, no je to voliteľné. Keďže nie každý slivkový lekvár chutí rovnako, podľa chuti pridáme soľ, citrónovú šťavu či javorový sirup v malom množstve. Omáčka by mala chutiť kyslo a sladko, nemá byť slaná, takže so soľou len veľmi opatrne. Podávame so zemiakovou kašou. Príspevok Pečené tofu so slivkovou omáčkou je zobrazený ako prvý na Maktarinka.
Med je prírodný antioxidant, ktorý sa môže pýšiť aj protizápalovými účinkami. Vyskúšajte ho v kombinácii s tofu a sójovou omáčkou v tomto chutnom šaláte. Čo potrebujeme: Postup: 1 biele tofu/ natural 3 lyžice medu 2 lyžice sójovej omáčky pomarančová šťav
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: tortila placky tofu červenú fazuľu cibuľu červenú papriku avokádo soľ, korenie, mletý koriander, olivový olej dresing – jogurt, čili, soľ, korenie Tofu, cibuľu aj červenú papriku nakrájame na maličké kocky. Dáme ich na panvicu spo
prejsť na článokTofu sa vyrába vyzrážaním sójového mlieka, teda v podstate sa dá označiť ako sójový syr. Napriek tomu že v Ázii je tofu štandardnou súčasťou bežného jedálnička, väčšina Slovákov zrejme tofu ešte nikdy neochutnala. A to je škoda, pretože tofu je skvelým zá
prejsť na článokOdštartujte jar superzdravou pizzou s celozrnnou múkou, olivovým olejom a chutnou zmesou z lahôdkového tofu. Recept pre vás pripravila Nikoleta Kováčová z dvojice Raw MotherDaughter. Čo potrebujeme: Postup: Na cesto: 200 g celozrnnej múky 130 ml vody 3 g
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: 1 balenie bieleho tofu 250 ml sójového mlieka 2 PL solamylu (škrobu) 3 PL kakaa 200 g čokolády 100g do cesta, 100 g na poliatie ½ čl kypriaceho prášku 240 g trstinového cukru 130 g ražnej múky ½ vanilkového lusku štipka soli V ku
prejsť na článok