pirohy so slivkovým lekvárom

Keď som bola malá, nebola sobota bez múčneho jedla. Jedným z mojich obľúbených jedál boli pirohy so slivkovým lekvárom. Pokiaľ trafíte správnu konzistenciu cesta, je ich príprava naozaj jednoduchá. Naplniť sa dajú naozaj hocičím, v slanej verzii napríklad bryndzou či mletým hovädzím. A zakaždým chutia výborne. prísady: 250 g polohrubej múky2 vajciavlažná vodaslivkový lekvár100 g strúhanky50 g maslapráškový cukor na posypanie postup: Múku vysypeme na dosku, do stredu vyhĺbime jamku a rozklepneme do nej celé vajíčko. S príborovým nožíkom premiešavame za stáleho pridávania vlažnej vody. Ďalej miesime rukami na hladkú hmotu. Musí nám vzniknúť vláčne cesto, nie také tuhé, ako napríklad na rezance. Toto sa musí dať pekne zlepiť pri tvarovaní pirohov. miesime » Ďalej cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 2-3 mm, z ktorého vykrajujeme pohárom kolieska. Tie naplníme slivkovým lekvárom, preložíme napoly a okraje dobre popritláčame, aby nám lekvár počas varenia nevytiekol. Poistíme si to ešte popritláčaním vidličkou. Istota je guľomet a ešte to aj pekne vyzerá. Varíme v osolenej vriacej vode, kým nám pirohy nevyplávajú na povrch, trvá to asi 10 minút. Za ten čas si opražíme strúhanku. Do menšieho kastrólika si dáme rozpustiť maslo, pridáme strúhanku a jemne opražíme, kým nezíska peknú hnedú farbu. Uvarené pirohy scedíme, dáme na tanier a posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom. Dobrú chuť! The post pirohy so slivkovým lekvárom appeared first on ňom ňom.

prejsť na článok

Husacie hody v meste

Sezónna ponuka (Október- December) HUSACIE HODY Grilovaná husacia pečienka

prejsť na článok

domáce rezance s tvarohom

Ďalšia sobota, ktorá sa nesie v znamení jedál môjho detstva. Domáce rezance s tvarohom boli jedny z mojich najobľúbenejších jedál, čo sa dodnes nezmenilo. Nerobila som ich už dlhšie a tak som ich od radosti spravila toľko, že ostanú ešte na dve porcie pre

prejsť na článok

Rezance s lekvárom

Jednoduché a lacné jedlo vhodné pre malých maškrtníkov.

prejsť na článok

Zemiaková torta so snehom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy. Ingrediencie: 2 vajcia 100 g práškového cukru 200 g uvarených postrúhaných zemiakov citrónová alebo pomarančová kôra

prejsť na článok

Traditional Slovak flavors at the heart of LOCLUB.

In Slovakia, it's said that the way to the heart is through the stomach. At LOCLUB, we've decided to celebrate this wisdom by including the true treasures of Slovak cuisine in our offerings. Let's delve into the world of dishes that have accompanied us th

prejsť na článok