Pizza koláč na slano

Print Pizza koláč na slano Recept na veľmi chutný výdatný sýty slaný koláč, ktorý som naplnila paradajkovou omáčkou, mozarellou, paprikovým salámom a paradajkami. IngrediencieCesto:500gramov hladkej múky extra špeciál 001lyžička soli21gramov čerstvého droždia1lyžička cukru kryštál300mlvlažnej vody3lyžice olivového olejaNáplň:4lyžice Rýchlej paradajkovej omáčky podľa Jamieho Olivera8plátkov mozarelly100gramov paprikovej salámy2ks čerstvých paradajokčerstvá bazalka podľa chutisoľ podľa chuti InstructionsPripravíme rýchlu paradajkovú omáčku na pizzu podľa Jamieho Olivera a necháme vychladnúť. Recept TU:https://www.sefkuchari.sk/recept-1323-Rychla-paradajkova-omacka-na-pizzu-podla-Jamieho-Olivera-.htmlDo misy robota dáme preosiatu hladkú múku, soľ, premiešame, do jamky v múke rozdrobíme čerstvé droždie, posypeme cukrom, zalejeme vlažnou vodou a necháme vykysnúť kvások.K vykysnutému kvásku prilejeme olivový olej a miesiacimi hákmi vypracujeme lesklé pružné nelepivé mäkšie cesto, ktoré prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu - asi 1,5 hodiny.Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 2 bochníky, ktoré rozvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke asi 1 až 2 mm.S cestom sa výborne pracuje, netreba podsypávať múkou, ihned s ním pracujeme bez dalšieho kysnutia.Cesto pomyselne zvisle rozdelíme na 3 rovnaké časti a z oboch bočných strán rovnobežne šikmo narežeme ostrým nožom asi 1 cm široké pásy od stredu smerom von a nadol ako ihličnatý strom.Do stredu, ktorý tvorí kmeň stromu, rovnomerne zvisle nanesieme paradajkovú omáčku, pričom hore a dolu ponecháme asi 5 cm voľný pás cesta.Na paradajkovú omáčku položíme plátky mozarelly pokrájané na hrúbku asi 2 mm a posypeme lístkami bazalky.Na jeden koláč som dala 4 plátky mozarelly.Na mozarellu pokladieme v zvislom páse tenučké kolieska paprikovej salámy tak, aby sa navzájom čiastočne prekrývali.Pás zo salámy prikryjeme plátkami čerstvých paradajok o hrúbke asi 2 mm a ochutíme ich soľou.Zhora aj zdola náplň prekryjeme voľným cestom, z oboch bokov postupne zodvihneme pokrájané šikmé pláty voľného cesta, ktoré v strede nad náplňou preložíme čiastočne cez seba a ľahkým stlačením spojíme, čím naplnený koláč uzavrieme.Hotový koláč opatrne preložíme na plech vystlaný teflonovou foliou a povrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme asi 20 až 25 minút, kým sa povrch upečie do peknej zlato - hnedej farby.Upečený koláč vyberieme z rúry, necháme chvľu chladnúť na mriežke, potom ho prekrojíme na polovicu a podávame ešte teplý, ked je syr ešte tekutý,vtedy chutí najlepšie.servírujeme s horúcim čajom. Tento koláč je dekoratívna a výborná sýta večera v chladnejší deň. The post Pizza koláč na slano appeared first on Sefkuchari.sk.

prejsť na článok

Talianska polenta - zdravá bezlepková dobrota na sladko aj na slano!

Polenta je obľúbenou súčasťou zdravej kuchyne. Jej veľkou výhodou je, že ju možno konzumovať na sladko aj na slano! Je chutná a vhodná na raňajky, ale aj ako príloha k mäsu a zelenine. Recepty s polentou sú mimoriadne chutné! Určite ju vyskúšajte!

prejsť na článok

Pizza chlieb – neodolateľné pizza bochníky

Jednoduchý recept na jemné pizza bochníky, pripravené z magickej zmesi múky, droždia, vody a soli. Celé kúzlo týchto mini pizza chlebov je ukončené veľkorysou infúziou olivového oleja a cesnaku, ktoré zaistia že každé sústo bude neodolateľne jemné a chutn

prejsť na článok

Koláč z celého maku

Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček. 

prejsť na článok

Tvarohový koláč švédsky

Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína. 

prejsť na článok

Famózny štavnatý koláč bez múky, cukru a mlieka

Na nedeľu či na všedný každý deň? Kľudne :) Tento famózny koláč je totiž bez múky, cukru aj mlieka. Dnes som si pre vás pripravila lahodný a neuveriteľne štavnatý koláčik vhodný aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť  (samozrejme platí dať si jeden kúsok  

prejsť na článok