Print Pizza koláč na slano Recept na veľmi chutný výdatný sýty slaný koláč, ktorý som naplnila paradajkovou omáčkou, mozarellou, paprikovým salámom a paradajkami. IngrediencieCesto:500gramov hladkej múky extra špeciál 001lyžička soli21gramov čerstvého droždia1lyžička cukru kryštál300mlvlažnej vody3lyžice olivového olejaNáplň:4lyžice Rýchlej paradajkovej omáčky podľa Jamieho Olivera8plátkov mozarelly100gramov paprikovej salámy2ks čerstvých paradajokčerstvá bazalka podľa chutisoľ podľa chuti InstructionsPripravíme rýchlu paradajkovú omáčku na pizzu podľa Jamieho Olivera a necháme vychladnúť. Recept TU:https://www.sefkuchari.sk/recept-1323-Rychla-paradajkova-omacka-na-pizzu-podla-Jamieho-Olivera-.htmlDo misy robota dáme preosiatu hladkú múku, soľ, premiešame, do jamky v múke rozdrobíme čerstvé droždie, posypeme cukrom, zalejeme vlažnou vodou a necháme vykysnúť kvások.K vykysnutému kvásku prilejeme olivový olej a miesiacimi hákmi vypracujeme lesklé pružné nelepivé mäkšie cesto, ktoré prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu - asi 1,5 hodiny.Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 2 bochníky, ktoré rozvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke asi 1 až 2 mm.S cestom sa výborne pracuje, netreba podsypávať múkou, ihned s ním pracujeme bez dalšieho kysnutia.Cesto pomyselne zvisle rozdelíme na 3 rovnaké časti a z oboch bočných strán rovnobežne šikmo narežeme ostrým nožom asi 1 cm široké pásy od stredu smerom von a nadol ako ihličnatý strom.Do stredu, ktorý tvorí kmeň stromu, rovnomerne zvisle nanesieme paradajkovú omáčku, pričom hore a dolu ponecháme asi 5 cm voľný pás cesta.Na paradajkovú omáčku položíme plátky mozarelly pokrájané na hrúbku asi 2 mm a posypeme lístkami bazalky.Na jeden koláč som dala 4 plátky mozarelly.Na mozarellu pokladieme v zvislom páse tenučké kolieska paprikovej salámy tak, aby sa navzájom čiastočne prekrývali.Pás zo salámy prikryjeme plátkami čerstvých paradajok o hrúbke asi 2 mm a ochutíme ich soľou.Zhora aj zdola náplň prekryjeme voľným cestom, z oboch bokov postupne zodvihneme pokrájané šikmé pláty voľného cesta, ktoré v strede nad náplňou preložíme čiastočne cez seba a ľahkým stlačením spojíme, čím naplnený koláč uzavrieme.Hotový koláč opatrne preložíme na plech vystlaný teflonovou foliou a povrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme asi 20 až 25 minút, kým sa povrch upečie do peknej zlato - hnedej farby.Upečený koláč vyberieme z rúry, necháme chvľu chladnúť na mriežke, potom ho prekrojíme na polovicu a podávame ešte teplý, ked je syr ešte tekutý,vtedy chutí najlepšie.servírujeme s horúcim čajom. Tento koláč je dekoratívna a výborná sýta večera v chladnejší deň. The post Pizza koláč na slano appeared first on Sefkuchari.sk.
Polenta je obľúbenou súčasťou zdravej kuchyne. Jej veľkou výhodou je, že ju možno konzumovať na sladko aj na slano! Je chutná a vhodná na raňajky, ale aj ako príloha k mäsu a zelenine. Recepty s polentou sú mimoriadne chutné! Určite ju vyskúšajte!
prejsť na článokJednoduchý recept na jemné pizza bochníky, pripravené z magickej zmesi múky, droždia, vody a soli. Celé kúzlo týchto mini pizza chlebov je ukončené veľkorysou infúziou olivového oleja a cesnaku, ktoré zaistia že každé sústo bude neodolateľne jemné a chutn
prejsť na článokJednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
Na nedeľu či na všedný každý deň? Kľudne :) Tento famózny koláč je totiž bez múky, cukru aj mlieka. Dnes som si pre vás pripravila lahodný a neuveriteľne štavnatý koláčik vhodný aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť (samozrejme platí dať si jeden kúsok
prejsť na článok