Plemená do domácnosti

Viac ako polovica domácností ma doma nejakého maznáčika. Či už sú to rodiny s deťmi či osamelí ľudia, pes, mačka či iné domáce zvieratko zlepší všedný deň. Samozrejme pred každou kúpou živého stvorenia si každý musí poriadne premyslieť či bude mať čas starať sa, vychovávať a kŕmiť. Najviac času budete musieť venovať psom. Ak však chcete len nejaké rozptýlenie do domácnosti postačí vám papagáj či králik. Mať doma psíka je však snom väčšiny. Pred kúpou však dobre zvážte vaše možnosti a čas.   Plemená do domu                  Ak máte záhradu a možnosť výbehu pre psa, rozhodne využite túto možnosť a kúpte si väčšie vonkajšie plemeno. Samozrejme výber plemena záleží od požiadaviek a vkusu majiteľa. Mnohí ľudia majú predsudky voči bojovým plemenám, ale vedeli ste, že pittbul je najvhodnejším psom k malým deťom? Pre aktívnych ľudí je vhodná Border Kólia. Potrebuje dlhé prechádzky, výchovu povelov a cvikov a vyžaduje si veľa času. Naopak so zlatým Retrieverom toľko starostlivosti nie je. Je vhodný do rodín, je milý a priateľsky. Nezabúdajte však na vhodný príbytok pre vonkajšie psy. Či už budú spávať v búde alebo ich pustite do domu, potrebujú najmä v zimných mesiacoch teplo.   Plemená do bytu                     Samozrejme, že do bytu sú najvhodnejšie malé plemena. Tie najmenšie ako čivava sú príliš uštekané. Jack Russel teriér je plemeno hyperaktivne a v byte by s ním mohli byt problémy pre lenivých majiteľov. Typickými gaučovými psíkmi sú Maltézsky teriér, Shit-zu, či buldoček. Ak máte doma alergika, veterinári odporúčajú Yorkshirského teriéra, keďže namiesto srsti ma vlasy a preto môže ísť aj k ľuďom alergickým na zvieratá. Aj keď väčšina malých psíkov spáva s majiteľmi v posteli či na gauči, zaobstarajte mu malý pelech, či teplú podložku. Keď mu kúpite misku na vodu a stravu a nejakú hračku, nebudete mať žiadne väčšie starosti. Článek Plemená do domácnosti se nejdříve objevil na Somax.

  • Web: Somax
  • Aktualizované: 26.6.2024
prejsť na článok

Aké sliepky chovať?

Nie je sliepka ako sliepka. Niektoré plemená sliepok sú viac na vajíčka, iné viac na mäso. Ako si medzi nimi vybrať? Základné rozdelenie sliepok je na zakrslé sliepočky, ľahké nosnice, stredne ťažké plemená a ťažké plemená.

prejsť na článok

Aký šampón použiť na pudla?

Pre plemená ako sú pudle, bišóniky, bedlingtonské teriéry a ďalšie plemená s podsadou je šampón SPECTRUM ONE od Chris Christensen ako stvorený.

prejsť na článok

10 tipy na efektívnu organizáciu a usporiadanie domácnosti

Dobrá organizácia domácnosti nie je len o estetike, ale aj o zlepšení každodenného života. Ak sa chcete vyhnúť stresu a udržať si poriadok, určite vám pomôže správne usporiadanie vecí v domácnosti. Tu je 10 praktických tipov, ktoré vám k tomu môžu dopomôc

prejsť na článok

Najlepší šampón pre poľovnícke a veľké plemená

Čistiaci šampón Clean start  - najlepšia voľba pre pracovné psy

prejsť na článok

Medzinárodná výstava psov DuoDanube

Dňa 2.9.2022 sa konala medzinárodná výstava psov DuoDanube v hlavnom meste Slovenskej Republiky v Bratislave a dosiahli sme famózne výsledky. Naše dve fenky Filipa a Dasha boli ocenené titulom najkrajší jedinec plemena v oboch variantach plemena. Dosiahli

prejsť na článok