Plnka z karamelizovaných jabĺk Jablko nepadá ďaleko od stromu Ak ten strom nie je agát. V takom prípade si treba zobrať jabĺčka do taštičky (môžeme ju volať aj lístková kabelka), ktorú naplní plnka z karamelizovaných jabĺk a škorice. Táto výnimočná jabĺčková plnka ponúka všetky možnosti hodí sa do jablčníkov, zákuskov, taštičiek z lístkového cesta, buchiet, dokonca ako poleva k lievancom či palacinkám. Jabĺčkový závin si z nej jednoducho pripravíš, keď ju zavinieš do kysnutého cesta. Pre labužníkov môžeš pridať hrozienka, oriešky, či tvaroh. Ako plnka do lístkového cesta je skoro bez roboty a mini-taštičkami posypanými škoricovým cukrom rozhodne zažiariš pred návštevami a na oslavách. Plnka z karamelizovaných jabĺk je tiež záchrankyňa všetkého smutného ovocia, hlavne tých pár jabĺčok, čo sa ti v rámci zdravého stravovania objavili v kuchyni a odvtedy už sa len šúveria a smutnejú. Keď jabĺčka podusíš, ich vek sa nedá rozoznať! Jej príprava je naozaj jednoduchá a ubezpečujem ťa, že stojí za to. Jemná chuť zmäknutých jabĺk sa dopĺňa s karamelom a škoricou a v kombinácii s akýmkoľvek cestom vezme tvoje chuťové bunky rajskej záhrady. Eva by neodolala. Ty áno? Suroviny Jedno veľké alebo dve menšie jablká2-3 polievkové lyžice cukru20 g maslaštipka škoriceštipka mletého sušeného zázvoruštipka muškátového orecha Postup Jablká očistíme a pokrájame na kocky.Do menšej panvice dáme cukor a zalejeme ho dvoma lyžicami vody. Zahrievame na prudkom ohni. Obsah panvice nemiešame. Necháme bublať, kým sa nevytvorí karamel.Pridáme maslo a pomaly ho zamiešame.Pridáme nakrájané jablká a koreniny.Jablká pustia šťavu (ak pre použitie plnky potrebujeme, aby bola hustejšia, v tomto bode môžeme do zmesi pridať čajovú lyžičku kukuričného škrobu alebo pudingového prášku)Panvicu prikryjeme a necháme 10 minút podusiť na miernom ohni. The post Plnka z karamelizovaných jabĺk first appeared on Agattovie.The post Plnka z karamelizovaných jabĺk appeared first on Agattovie.
Potrebujeme: Cesto 5 vajec 270 g práškového cukru 250 g hladkej múky 10 PL vody 1/2 prášku do pečiva kakao Plnka 1 karamelové salko 250 g masla trocha vanilkového Olé pudingu (prášok na zahustenie krému) Na pokropenie korpusu 70 ml vody, cukor, rum
Potrebujeme: 300 g hladkej múky 300 g polohrubej múky 150 ml oleja 1-2 KL soli 1 KL cukru kocka droždia cca 500 ml mlieka Plnka 125 g masla 100-140 g taveného syra kúsok syra Niva (strúhaná) strúhaný syr Eidam 2 žĺtka hlavička cesnaku vajíčko na potre
V sobotu 6.11.2021 sa uskutoční už v poradí tretie tohtoročné podujatie s názvom JablkáCo. Príďte si užiť čarovné prostredie Ovocného Sadu v Lábe a ochutnajte ich ekologicky pestované jabĺčka či rôzne výrobky z jabĺk. My nevieme zabudnúť na ich jedinečný
Bezlepkové syrovo kuracie kari krokety porcií: 4čas prípravy: 20 min.
prejsť na článokMriežkovaný jablkový koláč porcií: 2čas prípravy: 60 min.
prejsť na článok