Šéfkuchár Daniel Hrivňák patril roky k známym tváram bratislavskej gastroscény. Poznali ho návštevníci bratislavských reštaurácií, keďže pôsobil v niekoľkých, napríklad v populárnom Au Café, ktorá patrí do skupiny Roman Restaurant. Tu sa neskôr stal aj executive chefom celej siete a neskôr pôsobil aj v reštaurácii v hoteli Loft. Tí, ktorí do reštaurácií veľmi nechodia, ho zase možno poznajú z televízie, z vysielania markízáckeho Telerána, kam chodí od roku 2015 variť. Daniel Hrivňak Väčšinu rokov svojej kariéry strávil v Bratislave a aj keď posledných 5 rokov spolupracoval so skalickou firmou Aproxima a do tejto časti Záhoria často chodil, o tom, že existuje niečo ako Kunovská priehrada pri Senici, podľa vlastných slov netušil. Pred niekoľkými mesiacmi mu však kolegovia v Skalici hovorili, že pri tejto priehrade je na predaj reštaurácia, v okolí známa ako Salaš Sobotišťan. Zo zvedavosti sa tam šiel pozrieť a nakoniec sa s majiteľkou dohodol nie na predaji, ale na prenájme – možno tu zapracovalo jeho známe meno. Saláš Sobotišťan Salaš znovuotvoril v apríli a ako hovorí, leto mali vynikajúce. Chýr o jej úspechu sa rýchlo rozšíril, takže D. Hrivňák dostal ponuky, kúpiť, alebo zobrať do prenájmu ďalšie podniky v okolí.. Pre jeden sa rozhodol a od 1. novembra. má v prenájme aj Starú kotolňu v Senici. Tá slúžila doteraz len na obedy, D. Hrivňák ju chce „rozbehnúť“ aj večer. Počet vydávaných obedov sa výrazne zvýšil už pár dní po prebratí podniku, D. Hrinák hovorí, že z kotolne chce vytvoriť aj príjemné miesto na podvečerné a večerné posedenia. Podnik má aj peknú terasu a nachádza sa neďaleko centra Senice aj obytnej časti, takže má všetky predpoklady stať sa celoročným „doplnkom“ sezónneho Salašu Sobotišťan. Stará kotolňa To čo D. Hrivňáka teraz trápi je to, čo mnohých prevádzkovateľov gastroprevádzok. „Leto v Sobotišťane bolo vynikajúce, súčasná situácia nás však dostáva na kolená. Rátal som samozrejme s tým, že takáto reštaurácia je sezónna záležitosť, že jeseň a zima budú slabšie, takže sme si vytvorili finančnú zásobu. S čím sa rátať nedalo je, že za elektrinu nám príde namiesto 2 500 EUR, ktoré sme platili, v septembri faktúra na 5 000 a ďalší mesiac na 9000 EUR. Takže dúfam že to ustojíme,“ zamýšľa sa D. Hrivňák. Jedlo v Starej kotolniThe post Po rokoch v Bratislave pôsobí známy šéfkuchár v Senici first appeared on GURMÁN na Slovensku.
V decembri 2022 sme ochránili a zároveň skrášlili vstupy k novým výťahom v Zariadení sociálnych služieb v Senici. Nové farby priestor osviežili
prejsť na článokHusacie a kačacie hody patria už tradične k najobľúbenejšej udalosti jesene pre všetkých milovníkov tejto pochúťky. Robia ich v početných prevádzkach v Slovenskom Grobe, aj v mnohých reštauráciách po celom Slovensku. Husacie a kačacie hody pre fajnšmekrov
prejsť na článokVyšetrenie s novým liekom: Odhalí onkologické ochorenie už v skoršom štádiu! Už 12 rokov pôsobí v Karlovej Vsi v Bratislave spoločnosť BIONT, ktorá zabezpečuje najmodernejšiu diagnostiku pre pacientov s rôznymi onkologickými ochoreniami. Viac
prejsť na článok3d vizualizácia interiéru bytu zhotovená pre architekta a koncového zákazníka. Vizualizácie interiéru bytu v Bratislave. Pohľad zo schodov. Vizualizácia vstupných schodov a presklenie Interiér 3d vizualizácia kuchyne 3d vizualizácia kuchyne v interiéry
prejsť na článokDňa 15.12.2022 sa náš bezpečnostný konzultant Ing. Stanislav Guláš ako prednášajúci spolu s kolegami z SK-CERT, KCCKB, MIRRI SR, MF SR, Sociálnej poisťovne, UPJŠ a MICROSOFT zúčastní vedeckej konferencie AKTUÁLNE VÝZVY KYBERNETICKEJ BEZPEČNOSTI 2022 na pô
prejsť na článok