Pochod Hrdí na rodinu zdôrazní význam manželstva, bude dnes v Bratislave

Pochod Hrdí na rodinu aj tento rok poukáže na význam manželstva a rodiny. Aktuálny 12. ročník sa zameriava na tému Manželstvo chráni deti. Začne sa o 15.00 h na Jakubovom námestí v Bratislave. Účastníci sa odtiaľ v červených tričkách presunú cez Dunajskú ulicu a Dostojevského rad naspäť na námestie. Dúhový Pride podporí LGBTI+, začne sa na obed na Námestí slobody v Bratislave "Téma sa nám stále javí ako najdôležitejšia. Myslíme si totižto, že neexistuje lepší spôsob života pre naše deti, ako je manželstvo a verná láska ich rodičov," poznamenal jeden z organizátorov pochodu Anton Chromík. Pre návštevníkov je pripravená aj diskusia, koncert či program pre deti. Akcia sa začne omšou o 13.30 h v rímskokatolíckom Kostole Milosrdných bratov na Námestí SNP v Bratislave. V súvislosti s pochodom treba v poludňajších hodinách rátať tiež s dopravnými obmedzeniami.

prejsť na článok

Pochod textiláků Karol Pádivý

The post Pochod textiláků Karol Pádivý appeared first on Slovenská dychová hudba Kultúrne dedičstvo.

prejsť na článok

Sviečková manifestácia – boj za hodnoty, ktorý je aktuálny aj dnes.

Dnes je to 32 rokov, odkedy sa komunizmu postavila kresťanská armáda. Tisíce kresťanov vošli na Hviezdoslavovo námestie v Bratislave, vyzbrojení proti tyranskému komunistickému režimu. Ich zbraňou boli sviečky, ružence a modlitba. V tichu a pokoji.

prejsť na článok

Turisti si Pochodom vďaky SNP opäť pripomenú tragické udalosti v Cigli

Pochod vďaky SNP patrí k najväčším turistickým podujatiam na Slovensku. Účastnícky rekord má podujatie z roku 2020.

prejsť na článok

Pochod hnedých treniek

Prečo máme tak málo liekov, ktoré vyvinuli myši? Je Slovensko B stranou Zeme? Prečo je na Orave tak málo surferov? Ako najefektívnejšie sterilizovať uhorky, plienky a mačičku?

prejsť na článok