Do domácnosti sa všetky suroviny musia dostať prepravou z výrobní, no chce to čas a vhodné podmienky, aby sa cestou neznehodnotili. Mäso a výrobky z neho sú citlivé na teplotu, pri vysokých teplotách sa kazia, preto pri preprave musia byť striktne dodržané požadované podmienky. Špecifické pravidlá prepravy surovín a potravín treba dodržiavať v prípade, že ide o potraviny rýchlo podliehajúce skaze, tak ako mäso. Dlhá cesta od výrobcu k spotrebiteľovi je však náročná, a tak je podstatné, aké obaly či kontajnery na prevoz mäsa zvolíme, oceľové alebo plastové, podstatné je, aby boli hygienické, bezpečné, jednoduché čo sa týka manipulácie pri vykladaní a nakladaní tovaru. Materiál, z ktorého sú prepravky vyrobené, musia byť čisté ľahko umývateľné. Menšie prepravky na mäso sú prevažne vyrobené z plastu, pri veľkoobjemových kontajneroch je to väčšinou nehrdzavejúca oceľ. Plastové prepravky majú nižšiu hmotnosť, ale veľmi dobré vlastnosti, odolnosť proti mechanickému poškodeniu, skladnosť a nízke výrobné náklady. Pri preprave mäsa v plastových prepravkách je možné dodržať čistotu v perfektnom stave, mastnota sa z povrchu ľahko odstraňuje a všetky nečistoty sa dajú umyť silným prúdom vody. Hrúbka stien plastovej prepravky je dostatočne odolná a pevná, nedochádza k deformovaniu. Na mäso sa používa Euro prepravka v štandardných rozmeroch 800x600x230mm, má hmotnosť 4 kg, jej výroba je lacnejšia, teda aj prepravka na mäso predajná cena je nižšia ako pri oceľových nádržiach a je možná jej 100% recyklácia. Výrobca pri jej navrhovaní myslel aj na pohodlné uchytenie a navrhol prepravku so špeciálne upraveným tvarom úchytov. Stohovateľnosť je zasa veľkou výhodou, ak potrebujete ušetriť priestor. V konečnom sčítaní výhod zistíme, že plastové prepravky na mäso majú veľa vynikajúcich vlastností, vďaka ktorým sa mäso počas prepravy nepokazí. Článek Pokazené mäso sa nedá predať a ani inak upraviť, preto musí mať vhodné podmienky na skladovanie a prepravu se nejdříve objevil na Sines.
Vianočná a novoročná hostina prináša preťaženému žalúdku (a celej tráviacej sústave) neľahké okamihy. Majonézy, vyprážané mäso, zákusky a cukrovinky, údené mäso a klobásy, to všetko v kombinácii s prejedaním predstavuje vzorovú ukážku nezdravého stravovan
prejsť na článokIntermediate Bulk Container (IBC) kontajnery sa stali nepostrádateľnými v oblasti logistiky a skladovania pre svoju univerzálnosť a efektívnosť. Tieto veľké kontajnery kombinujú výhody barilov a bežných nádob na tekutiny, čím sa stávajú ideálnym riešením
Potrebujete spoľahlivý a praktický spôsob na prepravu a skladovanie vašich tovarov? Nech už ste majiteľom malého podniku alebo veľkej spoločnosti, IBC kontajner 600 l a ich predaj je ideálnym riešením pre vás. S jeho vynikajúcimi vlastnosťami a kvalitou v
Jahňacie mäso je zaradené medzi červené mäso, o ktorom sa často hovorí, že nie je až také zdravé, ako biele. Avšak mäso z jahňaťa odchovaného na tráve je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B12,
prejsť na článok"Mäso hnije v črevách". Dnes si v krátkosti povieme o tom, že to je jeden veľký MÝTUS! Takže odpoveď znie jednoznačne. Nie, mäso nehnije v črevách, nakoľko v črevách po tráveni mäsa neostane nič, čo by tam mohlo zhniť. Ako prebieha trávenie mäsa? Mäso sa
prejsť na článok