Na prípravu budeme potrebovať : Suroviny1l Slivkového vína Pereg50g kryštálového cukru3 tvrdšie hrušky1 celá škorica8 kúskov sušených sliviek Na podávanie200g mascarpone20g kakaa Postup:Víno nalejeme do menšieho hrnca, pridáme cukor, škoricu aj sušené slivky a pomaly zohrievame.Hrušky ošúpeme, trochu zrežeme spodky, aby hrušky dobre stáli, a celé ich ponoríme do ochuteného vína. Varíme na miernom ohni približne 30 minút. Potom vyberieme hrušky, škoricu aj slivky, a víno necháme cca 15 minút zredukovať na hustý sirup.Mascarpone vymiešame s kakaom.Na tanier dáme hrušky, prelejeme ich vínovým sirupom a podávame s trochou mascarpone a sušenými slivkami, s ktorými sa varili. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Pošírované hrušky je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.
Hrušky sú veľmi hodnotným, zdravým a chutným ovocím, ktoré sa pestuje takmer na celom svete. Hrušky sú pôvodne z Číny, ale udomácnili sa aj v Európe, severnej Afrike a Ázii. Hrušky majú veľmi veľa pozitívnych zdravotných účinkov na organizmus, preto je do
prejsť na článokHrušky patria medzi obľúbené ovocie najmä u detí pre ich šťavnatú a lahodnú chuť. V porovnaní s jablkami sú zvyčajne sladké, niekedy aj ako med.
prejsť na článokHruška patrí medzi významný ovocný druh. Je veľmi bohatá na vitamíny, ale aj na fosfor, vápnik a ľahkostráviteľné cukry. Plody hrušky alebo šťava sa často využívajú v ľudovom liečiteľstve pri problémoch ako je obezita, močové kamene alebo vysoký krvný tla
prejsť na článokJednoduchá príprava, lahodná chuť, efektný vzhľad.
Správne uskladnenie jabĺk a hrušiek je kľúčovou úlohou pre to, aby sme ich už o týždeň nemuseli triediť a vyhadzovať nahnité plody. Pri ich skladovaní totiž platia určité pravidlá, ktoré by sa mali zachovať, aby sme si ich mohli vychutnávať po celú zimu.
prejsť na článok