Poznáme ich všetci a chutia nám až príliš. Nájdeme ich v každom obchode a dajú sa skonzumovať lákavo rýchlo, často dokonca bez prípravy. Končia v našich nákupných taškách, a za odmenu nás pomaly zabíjajú.
Často veríme, že skladovaním potravín v chladničke ich udržíme dlhšie čerstvé. Nie vždy je to však pravda. Niektoré potraviny pri skladovaní v chladničke strácajú nielen chuť, ale aj svoju výživovú hodnotu. Nízke teploty v nich totiž zrýchľujú rozkladný p
prejsť na článokV gastronómii prichádza trend lokálnych potravín. Jedlá z domácich surovín sú považované za lepšie aj zdravšie. Nakupovanie slovenských potravín do reštaurácií má však niekoľko problémov. Nie len že majú prehnanú cenu, ale zohnať sa dajú len ťažko. Medz
prejsť na článokMPRV SR zverejnilo tlačovú správu k akrylamidu je zverejnená na webe aj FB MPRV SR https://www.mpsr.sk/aktualne/prilis-prepecene-hranolceky-alebo-hrianky-nam-neprospievaju-ako-varit-zdravsie/17198/ ; https://lnk.sk/oybv a takisto na webe a FB NKB
Možno ste ani len netušili, že niektoré potraviny, s ktorými sa stretávame denno-denne, môžu mať devastujúci vplyv na fungovanie nášho mozgu. Chceli by ste vedieť o ktoré konkrétne potraviny sa jedná?
prejsť na článokPri kúpe potravín nás často ovplyvňuje „nálepka“, ktoré potraviny sú zdravé a ktoré nie. Napriek tomu, že naše výdavky za potraviny sú vysoké, odborníci na výživu spokojní nie sú. Pomer výdavkov za potraviny na Slovensku je v pomere k ostatným krajinám E
prejsť na článok