Pôvod kávy Mountain Bali

Výnimočná chuť kávy zo sopečnej pôdy Bali – ostrova Bohov. Káva Mountain Bali je výberová 100 % arabika pochdádzajúca z horskej oblasti Kintamani v nadmorskej výške 1250 metrov nad morom. Pestovanie výberovej kávy na Bali sa traduje medzi generáciami plantážnikov už storočia. Ich základ spočíva z filozofie „Tri Hita Karana“ čo znamená „tri príčiny blahobytu”. Harmónia s Bohom, medzi ľuďmi a hlavne harmónia voči životnému prostrediu, má za následok to, že na Bali je používanie pesticídov zakázané. Chuť kávy Mountain Bali je jedinečná ako jej pôvod. Charakteristická je čokoládová chuť, sprevádzaná jemnými citrusovými podtónmi s nádychom pražených, voňavých orieškov. Na jej chuti sa taktiež prejavila sopečná pôda bohatá na minerálne látky, ktoré sú pre kávovník veľmi dôležité . #image_1363320157 { width: 100%; } Mountain Bali zaručuje 100 % fair trade na rozdiel od iných výrobcov káv, ktorí nemajú dosah na kávových plantážnikov z daného regiónu. Každé skonzumované zrnko kávy podporuje priamo poľnohospodárstvo na Bali bez tretích strán spojených s distribúciou. Sušenie čerešní kávovníka na horskom slnku. Káva sa spracováva dvomi metodámi “Natural a “Washed  Naturálny spôsob spracovania čerešní kávovníka spočíva v sušení na horskom slnku na 11 % vlhkosť bez zbytočného plytvania vody. Tento spôsob zároveň aj šetrí životné prostredie. Zrnko kávy spracované naturálne sa definuje výrazným telom v kombinácii so širokou škálou sladkých tónov s nižším podielom acidity. Druhá metoda spracovania kávy je za pomoci vody. Z kávovej čerešne sa odstráni dužina, následne sa zrná obalené v pergamene premývajú vo vodných tuneloch. Kávové zrnká sa sušia po dobu 15 dní na horskom slnku priamo v oblastiach hory Catur. Po vysušení smerujú zrná do závodu, kde sa odstráni pergamen a zostane samotné zelené zrno, pripravené na praženie. Zrnko kávy spracované za pomoci vody má rýdzu chuť s vyšším podielom acidity. Spracovanie kávy za pomoci vody. Praženie kávy na Slovensku, pod dohľadom odborníkov. Keďže ide o najkvalitnejší stupeň kvality kávy na export z Bali, kávu pražíme čerstvú priamo na Slovensku, všetko pod dohľadom našich skúsených odborníkov. Káva Mountain Bali sa praží 3 spôsobmi Light svetlé praženie, medium stredné praženie a full city tmavšie praženie. V prípade že máte radšej kávu čokoládovejšiu s nižším podielom kyslosti doporučujeme vám Full city. Na ovocné espresso alebo filtrovanú kávu doporučujeme Light roast. Medium je dokonalý stred medzi oboma svetmi. Praženie kávy na Slovensku, pod dohľadom odborníkov. #section_901357608 { padding-top: 30px; padding-bottom: 30px; } #section_901357608 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #section_901357608 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } Káva Natural Process edition Káva Káva Natural Process Light 10.90 s DPH Káva Káva Natural Process Medium 10.90 s DPH Káva Káva Natural Process Full City 10.90 s DPH Káva washed edition Káva Káva Light Roast 9.50 29.90 s DPH Káva Káva Medium Roast 9.50 29.90 s DPH Káva Káva Full City roast 9.50 29.90 s DPH #section_1158105872 { padding-top: 30px; padding-bottom: 30px; } #section_1158105872 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #section_1158105872 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } Tak čo dostali ste chuť? Prezerať produkty #section_1492199023 { padding-top: 30px; padding-bottom: 30px; } #section_1492199023 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #section_1492199023 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } The post Pôvod kávy Mountain Bali appeared first on MountainBali.com.

prejsť na článok

Cold Brew Za studena varená káva

Káva “uvarená“ za studena, tiež nazývaná extrakcia studenou vodou, alebo lisovanie za studena, je proces macerovania kávovej usadeniny vo vode pri nízkych teplotách na dlhšiu dobu. Cold Brew sa vyrába z hrubo pomletých kávový

prejsť na článok

Welcome puppies!

13. mája 2016 sa Zoe narodilo 6 šteniatok. Tri dievčatá a traja chlapci. Máme veľkú radosť, sú krásne! Welcome puppies! Sledujte nás aj na Facebook page Mountain Addiction chovná stanica border kólie Wild Zoe. Príspevok Welcome puppies! zobrazený najsk

prejsť na článok

Zásadné rozdiely medzi Arabikou a Robustou, ktoré by si mal poznať

Arabika a robusta sú dva základné druhy kávovníka, ktoré sa používajú na výrobu kávy. Tieto druhy kávovníka sa líšia nie len vzhľadom, ale aj chuťou, obsahom kofeínu a podmienkami pestovania. Tu sú niektoré zásadné rozdiely medzi arabikou a robustou: Pôvo

prejsť na článok

Ako uvariť chutnú šálku kávy

Ak si svoj deň neviete predstaviť bez šálky kávy a radi by ste si ju vychutnávali tak, ako vám ju vedia pripraviť len v tej vašej najobľúbenejšej kaviarni, prečítajte si tieto tipy, ktoré vám k tomu môžu dopomôcť. Napokon, chutná šálka kávy hneď ráno môže

prejsť na článok

MOUNTAIN GREEN GRASS

Zdravá NOVINKA v Predajničke !!! Predstavujeme Vám ďalšieho jedinečného slovenského výrobcu bylinkových tinktúr : MOUNTAIN GREEN GRASS Použitie: Bylinné tinktúry sa používajú na pomoc pri rôznych zdravotných problémoch, ako je napríklad únava, stres

prejsť na článok