Výživová hodnota (veľkosť porcie: 1/2 avokáda): · 114 kalórií · 6g sacharidov · 1 g proteínu · 10,5 g celkového tuku · 1 g nasýteného tuku · 5 g vlákniny · 0 g cukru · 345 mg draslíka · 20 mg horčíka · 6 mg vitamínu C · 0,2 mg vitamínu B6 Zdravotné výhody avokáda Všetky nenasýtené tuky, vláknina a fytochemikálie (biologicky aktívne zložky rastlín) v avokáde dokážu robiť divy. Tu sú benefity avokáda: · Nižší cholesterol: Nenasýtené tuky v avokáde môžu mať pod kontrolou zlý cholesterol. · Pomôžte svojmu srdcu: Tuky a vláknina znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení. · Podporujte zdravie očí, kože a kostí: Fytochemikálie, ako karotenoidy a fytosteroly znižujú oxidačný a zápalový proces, čo napomáha zdraviu očí, kože a kostí. Avokádo je bohaté na mono- a polynenasýtené tuky, ktoré skutočne znižujú riziko srdcových ochorení a mozgovej príhody. Klinické štúdie zistili, že konzumácia avokáda môže znížiť zlý cholesterol a zlepšiť profily lipidov a lipoproteínov. Priberá sa z avokáda? Štúdie ukázali, že mierna konzumácia avokáda a iných zdravých tukov môže v skutočnosti podporiť úbytok hmotnosti. Obsah vody a diétne vlákno v avokáde pomáhajú vám cítiť sa plný, čo znamená, že je menej pravdepodobné, že sa budete prejedať počas zvyšku dňa. Koľko avokáda jesť? Rovnako ako u väčšiny potravín, je dôležité, aby ste to neprehnali. Odporúčame udržiavať veľkosti porcií na 1/4 až 1/2 avokáda na jedno jedlo a nemať viac ako jeden celok avokáda za deň. Máte jesť stred avokáda? Možno ste počuli, že by ste mali jesť semeno avokáda, pretože obsahuje prospešné antioxidanty a vlákninu. Kalifornská komisia však neodporúča ho jesť. Zatiaľ čo predbežné štúdie ukázali, že semeno avokáda obsahuje rôzne fytochemikálie, štúdie skúmali len ich vlastnosti u potkanov,. Žiadne štúdie nepreverovali účinky (alebo bezpečnosť) konzumácie celého semena pre ľudí. Článek Prečo by ste mali jesť často avokádo? se nejdříve objevil na Lestra.
Avokádo (Persea americana) je tropické ovocie ktoré ste si možno zatiaľ nekúpili len preto, že ste nevedeli celkom presne :) čo s ním. To je škoda, takže v tomto článku si avokádo a výhody jeho konzumácie predstavíme bližšie.
prejsť na článokKarambola je pre svoj atraktívny tvar a nápadnú farbu v regáloch našich obchodov doslova neprehliadnuteľná. Ak ste si kládli otázku ako a prečo karambolu jesť, máme pre vás pár tipov.
prejsť na článokAvokádo je vynikajúcim zdrojom zdravých tukov. Nielenže pomáha pri liečbe cukrovky a kardiovaskulárnych chorôb, pomáha aj udržaniu telesnej hmotnosti a takisto aj zvyšuje schopnosť tela asimilovať základné živiny. Ešte predtým, ako si povieme, aké účinky
prejsť na článokJahôdky sú skvelou letnou maškrtou nie len pre deti, no aj pre nás, dospelých. Aj keď obsahujú viac ako ¾ vody, rozhodne tak nechutia. V sladkých jahôdkach sa nachádza množstvo vitamínov, napr. C, E a vitamíny skupiny B. Jedinečné sú tým, že žiadne iné ov
prejsť na článokAvokádo je známe pre bohatý obsah vitamínov, minerálov ale aj lipidu lecitínu, ktorý je účinný v prevencii srdcových ochorení a pomáha zmierňovať starnutie mozgu. Vyskúšajte túto zdravú superpotravinu v kombinácii s tofu a kvalitným kakaom, a pripravte si
prejsť na článok