Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.
Po lese chodí strašne nahnevaný medveď. Všade naokolo je sneh, mrzne až praská. Medveď tu kopne do jedličky, tam do zajaca, vlkovi rozbije hubu a pritom si mrmle: - Prečo som, ja blbec, v septembri pil tú zalievanú kávu!?
prejsť na článokKáva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.
prejsť na článokPosledné zásoby Ugandy Bariguna sa nám pomalý míňaju. Rozhodli sme sa aj aj tento rok pre kávu z rovnakého projektu z Ugandy od Disona Karenga, ktorá je už experimentálne spracovaná anaerobickou fermentáciou.
prejsť na článokAko sa hovorí, iný kraj, iný mrav. Výnimkou nie je ani pitie kávy. Kým u nás môže byť úplne normálne dať si kávu s mliekom vo večerných hodinách, inde vo svete to môžu považovať za nezvyčajné. Sú krajiny, v ktorých by ste si mali dávať pozor na to, aby st
prejsť na článokS receptom na kávu s dripperom Kalita Wave si môžete ľahko pripraviť kávu ako v kaviarni v pohodlí svojej kuchyne. Kávovar Kalita Wave dripper je jedným z alternatívnych spôsobov prípravy kávy, ktorý vám jednoducho a cenovo výhodne pripraví chutnú šálku.
prejsť na článok