Slovenský spotrebiteľ uprednostňuje cenu a nie kvalitu. Toto tvrdenie síce nevyplýva zo žiadnych štatistík, ani prieskumov, ale zo záznamov obchodných reťazcov. Podľa nich kupujeme naozaj to najlacnejšie. Paradoxom je, že v spomínaných prieskumoch, aj napriek tomu uvádzame, že uprednostňujeme skôr kvalitu. Čo na to povedať? Asi chceme jednoducho vyzerať lepšie. Jedným z produktov, po ktorom siahame veľmi často, je lacný chlieb a pečivo vo všeobecnosti. Poďme sa teda pozrieť, prečo je vlastne lacný chlieb, tak lacný. Klasická príprava pečiva nevynáša Ak ste si už niekedy pripravovali chlieb doma, viete že sa nejedná o ten najjednoduchší postup. V prapodstate síce nejde o nič komplikované, avšak pokiaľ nedodržíte správny postup a na prípravu pečiva použijete nekvalitné suroviny, výsledok môže byť katastrofálny. Stačí kúpiť nekvalitné droždie a z domáceho chleba nebude nič. Práve postup prípravy a taktiež kvalita surovín rozhoduje aj o konečnej cene pečiva v obchodoch. Určite ste si už všimli, že niektoré výrobky stoja aj o polovicu, či o sedemdesiat percent menej. Múka už nie je tým, čím bývala Prvým problémom je samotná múka, teda gro chleba a pečiva. Na prípravu lacného chleba, je používaná aj lacná múka. Možno sa pýtate, čo môže byť na tejto surovine nekvalitné. Popravde toho môže byť veľmi veľa. O kvalite rozhoduje spôsob pestovania, je spracovanie, teda mletie a taktiež to, či ide o múku ktorá si takpovediac odpočinula. Práve nekvalitná múka môže za to, že vám chlieb splesnie už dva dni potom, ako ste si ho kúpili. Rýchlosť zabíja kvalitu Ďalším faktorom je kvások. Klasický kvások musí zrieť, je potrebné sa oňho neustále starať a v neposlednom rade tento proces zaberá čas. no a práve tieto veci si pekári dnes nemôžu dovoliť. Na prípravu pečiva je z tohto dôvodu používaný instantný kvások, teda umelá látka, ktorá pečivo nakyprí v priebehu niekoľkých sekúnd. Navyše ho stačí rozrobiť v pohári s vodou. Článek Prečo je lacný chlieb lacný? se nejdříve objevil na Buerstenmann.
Zdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky.
CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokCHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept
prejsť na článokPonuka e-shopu internetového predajcu kancelar24h.cz je zameraná na kompletné vybavenie kancelárií a rôznych pracovných priestorov. Zákazníci, ktorí si chcú vytvoriť moderné, pohodlné a príjemné pracovisko, majú možnosť vybrať si zo širokého sortimentu to
Lahodná vôňa, výborná chuť, chrumkavá kôra. Viete čo máme na mysli? Áno, je to chlieb. Práve dnešný deň je medzinárodným dňom chleba. Chlieb vždy hral a aj hrá dôležitú úlohu v našom živote. U mnohých z nás je chlieb každodennou súčasťou.
prejsť na článok