Prečo jesť maliny alebo liečivé účinky malín

Maliny sú ovocím bohatým na vitamíny, najmä vitamín C, B, antioxidanty, mangán železo, kyselinu listovú, elagovú a vlákninu - teda ich konzumácia nám môže priniesť veľa zdravotných výhod. Zdravotné benefity malín zahŕňajú ich schopnosť pomáhať pri strate

prejsť na článok

Liečivé účinky žihľavového čaju

Žihľavu, alebo aj pŕhlavu, poznáme najmä ako bylinu z lúk, ktorá nás do nôh často nepríjemne popŕhli. Viete však, aké liečivé a blahodarné účinky sa v listoch žihľavy skrývajú? Skúste si pripraviť čaj zo žihľavy a presvedčte sa na vlastnej koži.

prejsť na článok

Liečivé účinky kurkumy

Liečivé účinky kurkumy sú známe už viac ako 6000 rokov. S veľkou obľubou bola využívaná už v ajurvédskej medicíne, a to najmä ako hlavný prostriedok na liečbu srdcových a pečeňových problémov.

prejsť na článok

Drobné ovocie: maliny a ríbezle; stromčeková verzus kríčková forma

U drobného ovocia sa stretávam hlavne s problémami: rez malín (1 alebo 2 ročných)prestárnuté ríbezle, čiže slabo rodiace, stromčekové alebo kríčkové Rez malín Maliny rodia na bočných výhonkoch. 1-ročné maliny rodia na minuloročných výhonkoch,

prejsť na článok

Bazalka – liečivé účinky vňate, listov a semienok

Liečivá bylinka a zároveň skvelá korenina. Bazalka pravá (Ocimum basilicum) nám poskytuje cennú vňať, listy aj liečivé semienka.

prejsť na článok

Aj maliny môžu byť napadnuté vírusom

Jedným z najobľúbenejších letných ovocí nielen detí ale aj dospelých sú maliny. Rastú nám nie len na záhrade, ale aj vo voľnej prírode. Každý z nás si už určite odtrhol maliny rastúce popri poľnej cestičke počas prechádzky v prírode.

prejsť na článok