Prečo sa voláme Makove?

Kto si už vymýšľal názov pre vlastný biznis či produkt vie, že to zaberie určitý čas. U nás to nebolo inak. Strávili sme týždne vymýšľaním toho najlepšieho pre náš biznis. A čo si budeme hovoriť, niektoré nápady boli fajn, pri niektorých sme mali záchvaty smiechu, keď sme si predstavili, ako by to v realite vyzeralo. Nevynechali sme ani klasické kombinácie písmen z našich mien, čo bolo zopár dní naším favoritom. Ďalším adeptom bol názov „kiwa“, pri ktorom nás ovplyvnilo to, že so Zuzkou žijeme na Novom Zélande a Novozélanďania sa označujú ako kiwis a u nás na Slovensko veľa ľudí volá ovocie kiwi mylne kiwa a zdalo sa nám to celé v tom momente veľmi zlaté. Avšak na to všetko sme sa vyspali a prišli sme s názvom, ktorý sa výborne hodí pre náš biznis a jeho celkovú filozofiu. Mak je surovina, ktorá sa na Slovensku bežne používa už dlhodobo – pre nás má určitú tradíciu, vo svete to až tak nepoznajú a nevyužívajú. My by sme chceli predstaviť novú značku ale aj ideu o maku, ktorá je pre Slovensko taká bežná. Makovice sa taktiež často nachádzajú aj v tradičnej ornamentike a suché makovice sa používali ako hrkálky pre deti – znova niečo tradičné, čo chceme preniesť do moderného sveta rovnako ako našu značku. Familiárne nás okolie začalo oslovovať makové dievčatá, a vlastne aj sme dve také makové zrniečka v tomto svete. A navyše sa kľudne môže stať, že si budete prezerať náš eshop po nedeľnom obede a ako zákusok budete mať práve makovú štrúdľu, no nebolo by to super? Sme rady, že sme tvorbe mena venovali toľko času, pretože to nakoniec prinieslo ten pravý názov, s ktorým sme sa hneď zžili, je tradično moderný a aj našim zákazníkom sa veľmi páči. Príspevok Prečo sa voláme Makove? je zobrazený ako prvý na Makove.

prejsť na článok

Navštívte kamennú predajňu Makove v Detve a ešte oveľa viac

Výrobky Makove od augusta nájdete aj v kamennej predajni v Detve. Presťahovali sme sa do priestorov, ktoré sa nachádzajú v historickej časti mesta Detva, na Partizánskej ulici č.55. Pôvodný kamenný dom , v ktorom teraz sídlime, dodáva našim Makovým výrobk

prejsť na článok

Prečo Poprad voláme Poprad

Mestečkom pod Tatrami tečie rieka Poprad, preto sa aj mestečko volá Poprad. Je to také jednoduché? O hľadaní našich vlastných koreňov, o mýtoch a legendách viažucich sa k názvu mesta hovorí Janko Simkanič, popradský dokumentarista a nadšenec etymológie a

prejsť na článok

POZVÁNKA NA DRUŽSTEVNÉ HODOVANIE DO LUBOVÉHO STÁNKU NA GULÁŠIK

Srdečne vás pozývame do nášho stánku na vynikajúci súťažný gulášik, vhodný aj pre vaše deťúrence. Okrem guláša budeme mať pre vás pripravenú kávičku, punč, mastné chleby s cibuľou, štrúdle makové a jablkové a nebude chýbať ani niečo malé pre deťúrence. Vš

prejsť na článok

Makové mlieko

Makov mlieko Na v robu cca. 1,2 litra makov ho mlieka použijeme 200 g bio maku 2 litre vody Mak namoč me na 2-3 hodiny do vlažnej vody, potom rozmixujeme v mix ri na najvy ie ot čky. Vzniknut namixovan makovej mlieko preced me c

prejsť na článok

Zázračné účinky maku

Pokiaľ si pravidelne dopriavate chutné makové koláče či iné dobroty ochutené makom, lepšie ste ani nemohli urobiť. Mak je jedna z najkvalitnejších potravín na svete. Je po stáročia využívaný nielen v lekárstve, ale aj v potravinárstve. Už antický atléti h

prejsť na článok