Výroba domácich cestovín je jednoduchá, zaberie vám iba pár minút, no a v neposlednom rade tie domáce sa s kupovanými nedajú ani len porovnať. Ak patríte k tým, ktorí sa neboja experimentovať, klasické domáce cestoviny si môžete pripraviť aj na niekoľko netradičných spôsobov. Tu je päť z nich. Kvalitné suroviny sú základom Základný recept na domáce cestoviny je veľmi jednoduchý. Potrebujete vajíčka, múku, soľ a trošku vody. Ak chcete dosiahnuť naozaj geniálny výsledok, používajte domáce vajíčka a semolínovú múku. Je vyrábaná z tvrdej pšenice a je určená vyslovene na výrobu cestovín. Nebojte sa koreniť Korenie síce nepatrí do základného receptu na cestoviny, nemôžete ním však nič pokaziť. Štipka čierneho korenia, dokáže chuť cestovín neskutočne zvýrazniť. Nebojte sa experimentovať ani v tomto smere. Pokojne siahnite napríklad po kurkume, ktorá cestovinám navyše dodá neopakovateľnú farbu. Veľmi chutná je aj rasca, drvené semená koriandra, chilli, červená paprika, alebo muškátový orech. S muškátovým orieškom to však nepreháňajte. Stačí naozaj iba štipka. Vo veľkých množstvách je navyše jedovatý. Nešetrite s bylinkami Čerstvé bylinky v cestovinách, tak to je niečo! Nakrájajte ich nadrobno a zapracujte priamo do cesta. Verte, že k nim nebudete potrebovať mäso, alebo omáčku, pretože chuť byliniek je v tomto prípade neskutočná. Veľmi chutná je klasická petržlenová vňať, koriander, alebo ligurček lekársky. Ak sa chystáte pripravovať cestoviny na taliansky spôsob, určite siahnite po bazalke, alebo oregane. Zeleninové a farebné Ak chcete svoje pokrmy ozvláštniť, a to ako po chuťovej, tak po estetickej stránke, pridajte do cesta rôzne druhy zeleniny. Napríklad hrášok vám ich sfarbí na krásnu, zelenú farbu. červená repa zas neopakovateľnú ružovú. Ak máte blízko obchod s menej tradičnými surovinami, vyskúšajte sépiové farbivo. S ním budú cestoviny čierne. Článek Pripravte si netradičné domáce cestoviny se nejdříve objevil na Oazh.
Horúce letné dni plné slnka a prázdninových radovánok nadobro skončili a pomalým, ale istým krokom prichádza jeseň. Veríme, že s bohatou úrodou obľúbených druhov jesenného ovocia a zeleniny. Vyskúšať netradičné …
prejsť na článokĽudia, neviem ako vy, ale ja mám nonstop chuť na cestoviny. Najradšej by som ich jedla denne. Potom si zas hovorím, že toľko sacharidov mi netreba a že aj pestrosť je dôležitá. Radšej navarím niečo iné. Že v jednoduchosti je krása deklaruje aj náš gastro
prejsť na článokStretli sme sa všetci pokope a vytvorili sme netradičné jarné dekorácie! Tvorenie s vami nás baví! Spoločne sme sa stretli drobci, maminy, babiny aj tatinovia a užili sme si kreatívne popolu
prejsť na článokAj vy ste si počas korony ulietavali na varení? Ja som sa raz pristihla pri tom, ako zmordovaná ležím na gauči po týždennom kuchynskom maratóne, kedy som každý deň varila nové dvoj až trojchodové jedlo, lebo sa mi nedarilo navariť také množstvo, aby ostal
prejsť na článokNedávno sme vám sľúbili, že vám prinesieme ďalšie návody, ako inak okrem šípkového čaju môžete využiť tieto malé, zdravé, červené plody. Pripravte si vynikajúci šípkový džem a sirup. :)
prejsť na článok