Chystáte sa osláviť príchod nového roka s kamarátmi alebo rodinou? Prekvapte ich pestrými koktailmi, na ktoré nikdy nezabudnú! Pripravili sme niekoľko receptov, ktoré môžete vyskúšať posledný deň v tomto roku! Shot na vymazanie mysle Ingrediencie: 15ml kávový likér 15 ml vodka (Finlandia alebo Absolut Vodka) 15 ml sóda Postup: Kávový likér nalejeme do poldecáka a následne nalejeme vodku pomocou lyžice, aby sme zabránili zmiešaniu vrstiev. Nakoniec nalejeme sódu, tiež pomocou lyžice, aby vznikol vrstvený efekt. Negroni Ingrediencie: 30 ml gin (Beefeater alebo Tanqueray) 30 ml Campari 30 ml sladký vermút Pomarančová kôra, na ozdobu Postup: Naplňme miešací pohár ľadom, potom nalejeme gin, Campari a vermút. Miešame až do vychladnutia, precedíme do pohára naplneného ľadom a ozdobíme pomarančovou kôrou. Tiramisu White Russian Zdroj: delish.com Ingrediencie (2 porcie) : 120 ml smotana na šľahanie 2 lyžičky kryštálový cukor Ľad 120 ml kávový likér 120 ml tmavý rum Kakaový prášok, na ozdobu Dlhé piškóty na ozdobu Postup: Pridáme smotanu a cukor do pollitrovej nádoby, ktorú uzavrieme a dôkladne pretrepeme, kým smotana nezhustne dostatočne, cca. 3 minúty (prípadne použime metličku alebo ručný mixér na vyšľahanie smotany). Naplníme dva whisky poháre ľadom. Do každého pohára pridáme 60ml likéru a 60ml rumu následne premiešame. Lyžicou rozdelíme šľahačku rovnomerne medzi poháre, pričom zadnou stranou lyžice ju uhladíme, ktorá pokryje povrch pohára. Vrchy posypeme kakaovým práškom, ozdobíme polovicou piškóty a podávame. Pepermintové Martini Ingrediencie (3 porcie) : 120 ml polosladké čokoládové lupienky, roztopené 60 ml paličkové cukríky (Candy Cane) alebo iné drvené cukríky 180 ml likér z bielej čokolády 120 ml vodka 60 ml mätový likér 2 PL smotana na šľahanie Ľad 3 malé paličkové cukríky Postup: Na plytký tanier nalejeme rozpustenú čokoládu a na ďalší plytký tanier položíme rozdrvené cukríky. Okraje Martini pohárov namočíme najskôr do čokolády a potom do cukríkov. Nalejeme zvyšnú čokoládu na dno pohárov a krúživým pohybom potrieme spodnú ⅓ pohárov čokoládou. Počas prípravy nápoja vložíme poháre do mrazničky. Skombinujeme likér z bielej čokolády, vodku, mätový likér a smotanu v koktailovom šejkri. Naplníme po vrch ľadom a pretrepeme, kým nevychladne. Nápoj rozdelíme do 3 pohárov a pred podávaním ozdobíme rozdrvenými a celými paličkovými cukríkmi. Jack Frost Zdroj: delish.com Ingrediencie (5 porcií) : 235 ml vodka 235 ml Prosecco 120 ml Modré Curaçao https://kormoranshop.sk/product/bols-blue-curacao-07l-21/ 120 ml limonáda Ľad Plátky citróna, na zdobenie pohára Kryštálový cukor, na zdobenie pohára Tip: Ak chcete, vymeňte vodku za jemný rum! Postup: V mixéri zmiešame vodku, prosecco, modré curaçao, limonádu a ľad. Okolo okraja každého pohára prejdeme kolieskom citróna a následne ho ponoríme do kryštálového cukru. Kokteil nalejeme do pohárov a podávame. Praskajúce šampanské Zdroj: delish.com Ingrediencie (6 porcií) : 80 ml praskajúce cukríky vanilková poleva 180 ml vanilková vodka 1 fľaša šampanského (alebo Prosecca) 1 fľaša Sprite Postup: Všetky praskajúce cukríky položíme na malý plytký tanier a premiešame vidličkou. S nožíkom na maslo natrieme vanilkovú polevu na okraje pohárov a potom ich ponoríme do cukríkov. Do každého pohára pridáme cca. 30ml vanilkovej vodky. Rozdelíme šampanské rovnomerne medzi pohármi a potom doplníme Sprite. Limonádové mimózy Zdroj: delish.com Ingrediencie (4-6 porcií) : 2 KL citrónová kôra 100 g cukor 1 citrón nakrájaný na tenké plátky plus koliesko na navlhčenie okrajov 1 fľaša šampanského 2 fľaše (cca. 400-500 ml) limonáda (podľa chuti) Postup: V plytkej miske zmiešame citrónovú kôru a cukor. Okraj šampanských pohárov natrieme citrónom a namočíme do cukrovej zmesi. Do každého pohára na šampanské vložíme jeden plátok citróna, naplníme pohár do polovice šampanským, druhú polku doplníme limonádou. Severná pól-ada (zimná Piňa Colada) Ingrediencie (2 porcie) : Strúhaný kokos a plátok limetky na okraje pohárov 60 ml kokosové mlieko 60 ml ananásový džús 120 ml mrazený ananás 120 ml Prosecco Postup: Na tanier položíme kokos. Okraje pohárov na šampanské navlhčíme plátkom limetky, následne namočíme do kokosu. Do mixéra pridáme kokosové mlieko, ananásovú šťavu, mrazený ananás a prosecco. Rozmixujeme do hladka. Zmes nalejeme do pohárov a podávame. Espresso Martini Ingrediencie: 30 ml alebo 1 dávka espressa 30 ml kávový likér 15 ml jednoduchý sirup 45 ml vodka Postup: Pridáme všetky ingrediencie do šejkra a poriadne pretrepeme, aby horúce espresso úplne vychladilo a vytvorila sa pena (15 sekúnd). Nápoj dvakrát scedíme do Martini pohára. Polovicu vrchnej časti pohára prikryjeme papierovou utierkou a druhú polovicu poprášme espressom alebo kakaovým práškom. Hladkú stranu pohára ozdobíme kávovými zrnami. Bonus recept na želatínové šampanské: Zdroj: feastandwest.com Ingrediencie: 350 ml šampanské 1 PL citrónová šťava 34 g cukor 3 želatína v plátkoch 60 ml vodka dúhové posýpky Postup: Zmiešajme 1 1/4 šálky šampanského, citrónovú šťavu a cukor v hrnci. Navrch nasypeme želatínu. Necháme, aby zmäkla, asi dve minúty, potom zmes zohrejeme na miernom ohni. Miešajme, kým sa želatína úplne nerozpustí, asi 2 až 3 minúty, a odstráňte z tepla. Vmiešame zvyšné šampanské s vodkou. Formu na chlieb vymastíme olejom v spreji. Nalejeme zmes do formy a necháme vychladnúť a stuhnúť (cca. 2 hodiny). Prevrátime želé na dosku vystlanú pergamenovým papierom a nakrájame na štvorce. Každý štvorec namočíme do posýpky a podávame studené. Všetkým našim čitateľom prajeme veľa zdravia a šťastia do nového roka! Príspevok Privítajte Nový rok vo veľkom štýle: 9 receptov na dokonalý koktail! je zobrazený ako prvý na Kormorán Bottleshop.sk.
Profesionalizmus na prvý pohľad? Predstavte sa vo veľkom štýle – pomocou jedinečnej firemnej vizitky. Dobre navrhnutá vizitka priťahuje pozornosť a nakláňa ku kontaktu. U nás si môžete vyrobiť vizitky, ktoré robia (a zanechávajú) dobrý dojem! Vizitky – ob
prejsť na článokJar prichádza a s ňou aj ostré slnko na horách. A to si vyžaduje poriadnu UV ochranu! Počas pobytu v prírode alebo pri ostrom slnku sa nespoliehajte len na opaľovací krém a klobúky so širokou strieškou. Namiesto toho zvážte investíciu do UV-protection mer
prejsť na článokAk by ste si mali pomyslieť len na jednu potravinu, ktorá neodmysliteľne patrí do vášho jedálnička a siahnete po nej vždy, keď
prejsť na článokPre Optiku Fontána sme vytvorili nový web s e-shopom na našom redakčnom systéme Kabernet.
prejsť na článokMilépletiarky, háčkarky a zberateľky farebných klbiek, celý rad skvelých vlastností ekologickej priadze my feelgood hemp by bol na veľa riadkov, takže si ho v pokoji preštudujte na našej stránke. Sem vytiahneme iba jednu zujímavosť. Viete, že konopnému vl
prejsť na článok