Rakety pre systém Patriot, ktoré si objednalo Švajčiarsko, dodajú Američania Ukrajine

19.6.2024 (SITA.sk) Rakety pre systém protivzdušnej obrany Patriot vyrábané v USA pre Švajčiarsko pôjdu napriek zmluvným záväzkom na Ukrajinu. S odvolaním sa na nemenované zdroje to v stredu napísal švajčiarsky tabloid Blick. Dodal, že Bern si v USA pre systém Patriot objednal rakety typu PAC-3 za 340 miliónov dolárov. Viac o téme: Vojna na Ukrajine USA sa však rozhodli odložiť dodávku do Švajčiarka a rakety pošlú Ukrajine, ktorá tieto zbrane zúfalo potrebuje na ochranu pred ruskými vzdušnými útokmi. Informuje o tom web Kyiv Independent. Rakety PAC-3 sú najpokročilejšie strely pre systém protivzdušnej obrany Patriot a sú účinné aj proti balistickým raketám. Jedna strela PAC-3 stojí 4,1 milióna dolárov. Sú však veľmi žiadané, keďže európske krajiny sa v čase rastúceho napätia s Ruskom snažia posilniť svoju vlastnú protivzdušnú obranu. Viac k témam: Protiraketový systém Patriot, rakety PAC-3, rusko-ukrajinský konfliktZdroj: SITA.sk Rakety pre systém Patriot, ktoré si objednalo Švajčiarsko, dodajú Američania Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

prejsť na článok

Rakety na testy

Generál slovenskej armády píše list generálovi ruskej armády: - Tie rakety zem-vzduch, čo ste nám poslali na testy, fungujú vynikajúco, ale nabudúce nám pošlite rakety zem-lietadlo.

prejsť na článok

Ruské rakety

Predáme rakety ruskej výroby. Zn.: Doručíme do 2 minút od objednania.

prejsť na článok

Ruská armáda pripravuje S-500 do výroby

Minulý týždeň oznámil podpredseda ruskej vlády, že práce na novom systéme protivzdušnej obrany S-500 sú už prakticky ukončené. So svojimi charakteristikami je ďaleko vpredu pred akoukoľvek konkurenciou [sociallocker][/sociallocker] Práca na najnovšom rusk

prejsť na článok

Kto dlhšie vydrží

Američania, Francúzi a Slováci sa stavili, kto dlhšie vydrží v mraziacom boxe. Francúzi si zobrali šampanské a boli dnu dobré dve hodiny. Američania si zobrali po fľaši Whisky a vydržali skoro celý deň. Bača Jano s valachmi si zobrali po 5 bás borovičky.

prejsť na článok

Ruská raketa Sojuz havarovala s kozmonautami na palube

Ruská tlačová agentúra TASS informuje o neúspešnom štarte rakety Sojuz, ktorá mala vymeniť kozmonautov na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS. Kozmonauti haváriu prežili. [sociallocker][/sociallocker] Posádka pilotovanej kozmickej lode Sojuz MS-10 pristál

prejsť na článok