Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.
Ingrediencie: pol kila hladkej múky 200 g trstinového cukru 2 vajcia 2 žĺtky 140 g masla mlieko jablčný ocot 1,5 prášku do pečiva žĺtok s lyžičou mlieka na potretie Náplň: 450 g očistenej rebarbory 350 g jahôd 90 g trstinového cukru 1,5 Pozri celý článok
prejsť na článokToto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.
Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.